Hyppää sisältöön

Ruotsia kohti lensi yksityiskone, jonka ohjaamossa hävittäjälentäjät eivät nähneet ketään – lopulta kone syöksyi Itämereen

Saksalaisen Bild-lehden mukaan lentäjä olisi ennen yhteyden menettämistä raportoinut ongelmista koneen paineistuksen suhteen.

Verkkosivuston materiaali näyttää pudonneen pienkoneen lentoreitin
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin ja Latvian välisellä merialueella on syöksynyt mereen lentokone, johon ei saatu mitään yhteyttä. Putoamispaikka on merialueella Latvian Ventspilsin kohdalla.

Ruotsissa havahduttiin sunnuntai-iltana maata lähestyvään Cessna 551 -koneeseen, jossa olleisiin neljään ihmiseen ei saatu mitään yhteyttä.

Etelä-Espanjasta matkaan lähteneen itävaltalaisen yksityiskoneen olisi pitänyt laskeutua Saksan Kölniin, mutta se jatkoikin jostakin syystä matkaansa kohti pohjoista.

Koneen lähelle vuorollaan lentäneistä espanjalaisesta, ranskalaisesta, saksalaisesta ja tanskalaisesta hävittäjästä tehtyjen havaintojen perusteella lentokoneessa ei näkynyt ketään. Lentäjän lisäksi kukaan muukaan koneessa olleista ei vastannut yhteydenottoyrityksiin.

Koneen oletettiin ensin putoavan polttoaineen loputtua mereen Ruotsin Gotlannin saaren lähelle. Myöhemmin kone kuitenkin kääntyi kohti Latviaa.

Kone lensi ensin noin kymmenen kilometrin korkeudessa, mutta menetti sitten nopeasti korkeuttaan ja pyöri ympyrää ennen putoamistaan mereen.

Turmapaikalle lentäneestä Ruotsin rannikkovartioston koneesta on havaittu meressä lentokoneen osia. Kaikkien koneessa olleiden uskotaan kuolleen. Tapauksen hoito on nyt Latvian viranomaisten vastuulla.

Syytä tapahtuneeseen ei vielä tiedetä. Saksalaisen Bild-lehden mukaan lentäjä olisi ennen yhteyden menettämistä raportoinut ongelmista koneen paineistuksen suhteen. Bild uutisoi, että koneessa oli "lentäjä, nainen, mies ja tytär".

Lentokoneen kohtalosta ovat uutisoineet myös muun muassa Dagens Nyheter ja Aftonbladet.

Suosittelemme