Hyppää sisältöön

Nokia kasvaa Oulussa ja valmistautuu muuttamaan uudelle kampukselle yliopiston kupeeseen

Nokian työntekijöiden määrä on kasvanut kahden vuoden aikana noin 400:lla. Lisää väkeä tarvitaan, sillä paikkoja on edelleen avoinna noin 100.

Nokian stargate huone missä antenni leitettu äänieristykseen
Testilaboratorio Otava eli Over the Air Validation Area jää Ruskoon. Kuvassa Stargate-mittauslaboratorio. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Pekka Loukkola

Oulun Ruskossa sijaitseva Nokian toimipiste hakee lisää työvoimaa. Nyt tarvitaan lisää osaajia, kertoo Nokian Oulun saitin eli toimipisteen johtaja Jarkko Pyykkönen.

– Meillä on jatkuva tarve järjestelmäpiiriosaajille, ohjelmistosuunnittelijoille, laitesuunnittelijoille, testaajille ja ylipäätänsä radiotekniikkaosaajille, ja tällä hetkellä pääpaino on 5G:ssä. Toki tutkimuksen pääpaino on jo 6G:ssä, kertoo Pyykkönen.

Oulun saitti on kasvanut vauhdilla.

– Meillä on varsin positiivinen vire ja jos mietitään koko Suomea ja Oulua, niin Nokia on tällä hetkellä investoimassa ja keskittämässä paljon tutkimusta ja tuotekehitystä Suomeen ja se näkyy myös meillä täällä Oulussa, kertoo Pyykkönen.

Oulussa Nokia työllistää tällä hetkellä noin 2 700 henkilöä, joista suurin osa on tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Noin 400 henkeä työllistävä Nokia Oulun tehdas valmistaa 5G-tukiasematuotteita, ja tehdas käy nyt ympäri vuorokauden. Kysyntää siis riittää.

Muutto Linnanmaalle alkaen vuonna 2025

Yhtiö valmistautuu muuttamaan Linnanmaalle, yliopiston kupeeseen. Nokian kasvu Oulussa liittyy tukiasematuotekehitykseen. Testilaboratorio Otava eli Over the Air Validation Area jää Ruskoon.

Oulun saitilla on edustettuna 40 eri kansalaisuutta. Osaajia haetaan ulkomaita myöten.

– Osaajien löytäminen on iso haaste. Meillä on Suomessa haaste löytää ict-alan osaajia ja me Nokiallakin rekrytoidaan Suomeen uutta työvoimaa ympäri maailmaa tällä hetkellä, kertoo Pyykkönen.

Linnanmaan alueelle rakennetaan uusi Nokian kampus. Kyseessä on iso hanke, 200 miljoonan euron panostus. Nokian uusien tuotekehitys- ja tuotantotilojen rakentaminen on käynnistynyt maansiirtotöiden osalta ja uusien tilojen odotetaan valmistuvan vuonna 2025.

Kaikkiaan Nokia työllistää Suomessa noin 6 500 henkeä.

Lue lisää:

Nokia investoi isosti Ouluun ja rakentaa uudet tilat 2 300 työntekijälle – kahdeksan hypermarketin kokoinen alue maksaa yli kuusi miljoonaa

Nokia on palkannut reilun vuoden aikana jo noin 400 uutta työntekijää Ouluun

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle