Hyppää sisältöön

Wiitaunionissa pidetään vuodepaikkoja tyhjänä, koska hoitajamitoitus ei täyty – nyt käyttöön otetaan rekrytointilisä

Työntekijäpulan vuoksi palveluja on jouduttu ostamaan ulkopuolelta kymmenillä tuhansilla ja asiakaspaikkoja hoitokodissa ja sairaalassa on pidetty tyhjänä.

Nykyään laki edellyttää ympärivuorokautisessa hoidossa kuutta hoitajaa kymmentä hoidettavaa kohti. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Viitasaaren ja Pihtiputaan muodostama Wiitaunioni ottaa käyttöön rekrytointilisän hoitajapulan helpottamseksi. Pihtiputaan kunnanhallitus päätti hyväksyä esityksen eilen maanantaina.

Wiitaunioni on Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan muodostama terveydenhuollon organisaatio.

Rekrytointilisän määrä on 300 euroa kuukaudessa vuoden loppuun asti, ja sen saaminen edellyttää vähintään neljän kuukauden yhtäjaksoista työsuhdetta.

Rekrytointilisän käyttöönottoa ehdotettiin alun perin jo keväällä niin että se olisi tullut voimaan kesäkuun alussa, mutta asia lykkääntyi, kun päättäjät halusivat lisää tietoa kustannuksista ja vaihtoehtoisista tavoista helpottaa hoitajien rekrytointia.

Wiitaunionissa on auki iso joukko lähihoitajien ja sairaanhoitajien työpaikkoja.

Työntekijäpulan vuoksi pelkästään kesäkuussa palveluita jouduttiin ostamaan ulkopuolelta kymmenillä tuhansilla euroilla ja hoitokoti Wiitalinnassa joudutaan pitämään kahta vuodepaikaa tyhjänä, koska hoitajien henkilöstömitoitus eli vaadittu minimimäärä ei nykyisillä työntekijöillä täyty.

Nykyään laki edellyttää ympärivuorokautisessa hoidossa kuutta hoitajaa kymmentä hoidettavaa kohti, ja ensi huhtikuussa vaatimus on kiristymässä seitsemään hoitajaan. Valtakunnallisen henkilöstöpulan takia hallituksessa on ollut valmiutta lykätä kireämmän hoitajamitoituksen voimaan tuloa, mutta päätöksiä asiassa ei ole tehty.

Myös sairaaloiden osastopaikkoja vähennettiin kesällä, koska sijaisia ei ollut tarpeeksi.

Suosittelemme sinulle