Hyppää sisältöön

The Rasmuksen Euroviisu-sulat huutokaupataan, jotta Luonnonperintösäätiö voi ostaa metsää Lopelta

Vantaan kaupunki on päättänyt myydä Lopella sijaitsevan 50 hehtaarin metsäalueen Luonnonperintösäätiölle. Metsä ostetaan ja suojellaan Luonnonperintösäätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen helmikuussa käynnistämän Blue Forest -keräyksen varoilla.

Muusikko Kie von Hertzen tutkailee Blue Forestin läpi kulkevaa jokea. Kuva: Mikko von Hertzen

Luonnonperintösäätiö ostaa Lopelta 50 hehtaarin kokoisen metsäalueen. Metsän myyntihinta on 340 000 euroa. Summasta uupuu vielä jonkin verran ja 7. syyskuuta käynnistyy uusi huutokauppa, jonka tuotolla kauppa rahoitetaan.

Huutokauppaan ovat lahjoittaneet esineitä muun muassa Anssi Kela, Paula Vesala, Samuli Edelmann, Olavi Uusivirta ja Jenni Vartiainen. Kohteiden joukossa on esimerkiksi The Rasmuksen Lauri Ylösen Euroviisu-esityksessä käyttämiä sulkia.

Artistit lähtivät innolla mukaan hankkeeseen, toteavat huutokauppaa järjestäneet Mikko, Kie ja Jonne von Hertzen tiedotteessa.

– Luonnonalueiden säilyttäminen ja monimuotoisuuden turvaaminen on meidän jokaisen yhteinen asia, ja myös me muusikot haluamme olla äänekkäästi mukana suojelemassa luontoa. Nyt siihen on tuhannen taalan paikka, kun upean metsäalueen suojeleminen eteläisessä Hämeessä on toteutumassa ja sen konkretisoitumiseen tarvitaan vielä varoja.

Huutokauppa on jatkoa maaliskuussa järjestetylle Blue Forest -taidehuutokaupalle.

Näin Lopella sijaitsevaa metsäaluetta kuvailee Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

– Se on todella merkityksellinen ostos, ja hyvin harvinainen Etelä-Suomessa. Siellä on aivan uskomattoman hienoja, isoja haapoja. Siellä on myös kaksi järveä, joiden välissä menee joki, jossa asustaa muun muassa saukkoja. Siellä on tosi paljon vanhan metsän elämää.

Blue Forest -huutokauppa on käynnissä 7.–21. syyskuuta välisenä aikana.

Luonnonperintösäätiö on kalastaja Pentti Linkolan vuonna 1995 perustama säätiö, joka suojelee luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii lahjoitusvaroin luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen.

Suosittelemme sinulle