Hyppää sisältöön

Imatran kaupunki valmistelee tasapainoista talousarviota – tulevaisuudessa on varauduttava veronkorotuksiin

Talousarviota valmistelevan Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelaisen mukaan Imatralla on vaara menettää itsenäisyytensä, jos väestön väheneminen ei pysähdy eikä kaupunki pääse kasvu-uralle lähivuosina.

Imatran Valtionhotelli kuvassa.
Imatran kaupungin talouden todelliset haasteet alkavat tulevina vuosina. Kuvituskuva. Kuva: Jussi Jäkälä / Yle
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Imatran kaupunki valmistelee talousarviotaan paineen alla.

Tämän hetken arvion mukaan ensi vuoden talousarvio on tasapainossa ja ylijäämäinen. Tulokseksi arvioidaan noin viisi miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtaja Matias Hilden varoittaa kuitenkin, että tulevaisuudessa on varauduttava todennäköisesti veronkorotuksiin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelaisen mukaan Imatralla on vaara menettää itsenäisyytensä, jos väestön väheneminen ei pysähdy eikä kaupunki pääse kasvu-uralle lähivuosina.

Imatran kunnallisvero on ensi vuonna 7,36 prosenttia, ja kiinteistöverot säilyvät ennallaan. Kaupunkilaisille veromuutos ei näy, sillä nyt kunnilta leikattava vero-osuus ohjataan suoraan hyvinvointialueelle.

Kaupunki pyrkii pitämään toimintakatteen 64,8 miljoonassa eurossa. Toimintamenojen arvio ensi vuodelle on tässä vaiheessa 83,2 miljoonaa euroa.

Imatran kaupunginhallitus jatkaa vuoden 2023 talousarvion käsittelyä lokakuun alussa. Valtuuston päätettäväksi talousarvioesitys on tarkoitus saada marraskuun puolivälissä.

Suosittelemme