Hyppää sisältöön

Savon radalla kulki torstaiyönä harvinainen yöjuna

Oulun eteläpuolella sattuneen sähköratavaurion takia Rovaniemeltä Helsinkiin matkannut yöjuna kiersi Kuopion kautta Tampereelle.

Miemolan silta Lempäälässä.
VR lopetti yöjunaliikenteen Savon radalta vuonna 2006. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Keijo Salokangas

Savon radalla nähtiin torstaiyönä harvinainen yöjuna. Radalla ei kulje normaalisti yöjunia.

Pohjanmaan radalla sattui Oulun eteläpuolella Kempeleessä keskiviikkona sähköratavaurio, joka katkaisi junaliikenteen. Finntraficin rataliikennekeskus kertoi torstaina aamuyöllä, että vaurio on saatu korjattua ja että junaliikenne on palautumassa normaaliksi.

Rovaniemeltä iltakuuden aikaan kohti Helsinkiä lähtenyt yöjuna käännettiin kulkemaan ratavaurion takia Oulusta Kontiomäen, Kuopion, Pieksämäen ja Jyväskylän kautta Tampereelle, josta juna pääsi normaalille reitilleen.

Reittimuutos viivästytti junan saapumista Helsinkiin noin kahdella ja puolella tunnilla. Aikataulun mukaan vuoron olisi pitänyt olla Helsingissä puoli seitsemän aikaan aamulla.

Savon radalla ei ole kulkenut matkustajaliikenteen yöjunia 16 vuoteen. VR lopetti Kontiomäestä Savon rataa Helsinkiin kulkeneen yöjunavuoron syyskuussa 2006. Vuoro oli valtion hankkimaa ostoliikennettä. Vuoro lopetettiin sen jälkeen kun liikenne- ja viestintäministeriö päätti lopettaa vuoron ostamisen, kun Lahden ja Keravan välinen oikorata avautui.

Suosittelemme sinulle