Hyppää sisältöön

Rajan läheisyys tekee Tornion raveista kansainväliset – Laivakankaan kausi huipentuu lauantaina

Raviharrastajat ja -ammattilaiset haluavat satsata hevosten hyvinvointiin aiempaa enemmän. Myös isoissa tapahtumissa hyvinvointia tarkkaillaan.

Ravihevosia hoidetaan monipuolisesti harjoitusten ja kilpailujen välissä. Torniolainen ravivalmentaja Iida Lantto on esimerkiksi satsannut kalliisiin, lihasrasituksesta palauttaviin loimiin ja laserhoitolaitteeseen. Kuva: Laura Valta / Yle

Tornion Laivakankaan raviradalla järjestetään viikonloppuna suuret lauantairavit.

Päivän aikana ajetaan 11 ravilähtöä ja kaksi ponilähtöä. Yhteensä starttaamassa on lähes 170 hevosta ja ponia.

Järjestäjien mukaan kisoihin on tulossa tänä vuonna useita ravureita myös Ruotsin puolelta ja pari myös Norjasta. Naapurimaista odotetaan paikalle myös yleisöä.

Tapahtuma keräsi Tornioon viime vuonna yli 2 000 kävijää.

Ravihevosten hyvinvointiin on viime vuosina kiinnitetty entistä enemmän huomiota.

Moni ravitallin omistaja ja valmentaja satsaa paljon hevosen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tukemiseen, sillä terve hevonen myös suoriutuu paremmin, kertoo torniolainen ravivalmentaja Iida Lantto.

Torniolainen ravivalmentaja ja Laivakankaan raviradan toiminnanjohtaja ovat sitä mieltä, että ravihevosten hyvinvointiin panostetaan selvästi enemmän kuin ennen. Miten ja miksi hevosen hyvinvointi on tärkeää? Ravivalmentaja Iida Lantto kertoo.

Myös isoissa tapahtumissa hevosten hyvinvoinnista pidetään huolta muun muassa kilpailueläinlääkärin suorittamilla satunnaistarkistuksilla ja ulkomailta tulevien hevosten rutiinitarkastuksilla, tietää Laivakankaan raviradan toiminnanjohtaja Henri Mäkinen.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle