Hyppää sisältöön

Vaasan sähkön vuosi on ollut tappiollinen – loppuvuoden hinta on kaikille asiakkaille sama, paikkakunnasta riippumatta

Vuosi on ollut tappiollinen sähkönmyynnin osalta. Lokakuun 15. päivästä lähtien perussähkön hinta on 29,90 snt/kWh. Yhtiö perustelee yhtenäistä hinnottelupolitiikkaa sillä, että kaikkia asiakkaita halutaan kohdella tasavertaisesti.

Kuvassa neljäosainen pistorasia
Vuoden viimeisellä neljänneksellä sähkön hinta on 29,90 snt/kWh. Kuva: Sannimari Lehtilä / Yle
Sebastian Björklund

Vaasan sähkö tarkistaa jatkossa perussähkön ja tuulisähkön hinnan neljä kertaa vuodessa. Yhtiö on ilmoittanut, että 15.10-31.12. ajalla hinta on perussähkön osalta 29,90 snt/kWh.

Arvonlisäveroalennus astuu voimaan automaattisesti, silloin kun se otetaan käyttöön valtakunnallisesti.

Yhtiö ei tarjoa oman paikkakunnan asiakkaille halvempaa sähköä, kuten jotkut muut sähköyhtiöt tekevät. Vaasan sähkö perustelee päätöstä sillä, että heidän asiakaskunnasta lähes puolet on ulkopaikkakuntalaisia, ja he haluavat kohdella kaikkia tasavertaisesti.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla Vaasan sähkön toiminta ei ole ollut kannattavaa, ja sähköä myydään nykyisellä hinnalla tappiolla myös loppuvuoden ajan.

Vaasan sähkö ilmoittaa tiedotteessaan, että he ovat valmiita joustamaan normaalia enemmän maksuajoissa niiden asiakkaiden osalta, jotka sitä tarvitsevat. Jos epäilee, ettei saa laskuaan maksettua, tulee olla yhteydessä yhtiöön mahdollisimman pian ja ennen eräpäivää.

Vaasan sähkö kannustaa myös säästämään sähköä.

Lue lisää aiheesta:

Kokkolan Energia suojaa alueen kotitaloudet jättilaskuilta hintakatolla – luvassa miljoonien eurojen tappiot: "Muuta ulospääsyä ei ollut"

Energiayhtiö Korpelan Voimakin tarjoaa huokeampaa sähköä kuluttajille

Kovasta hinnankorotuksesta palauteryöpyn saanut Kokkolan Energia tarjoaa kaupunkilaisille markkinahintaa halvempaa sähköä

Vaasan Sähkö linjaa syksyllä uusiksi sähkön myyntihinnoitteluaan

9.9. klo 8:38 korjattu että hinta on perussähkön osalta 29,90 snt/kWh.

Suosittelemme sinulle