Hyppää sisältöön

Bosnian tähtipelaajat järkyttyivät liiton sopimasta maaottelusta Venäjää vastaan – Edin Dzekolta suorat sanat

Bosnia ja Hertsegovinan jalkapallomaajoukkue kohtaa Venäjän marraskuussa pelattavassa maaottelussa. Bosnian joukkueen tähtipelaajat ilmoittivat mielipiteensä liiton sopimasta ottelusta.

Edin Dzeko viimeisteli maalin Lukas Hradeckyn selän taakse Suomen ja Bosnia ja Hertsegovinan välisessä jalkapallon Kansojen liigan ottelussa 2022.
Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueen kapteeni Edin Dzeko tuomitsee liiton sopiman maaottelun Venäjää vastaan. Kuvassa Dzeko viimeistelee maalin Suomen Lukas Hradeckyn selän taakse Kansojen liigan ottelussa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Anu Karttunen

Euroopan jalkapalloliitto ja Kansainvälinen jalkapalloliitto sulkivat Venäjän virallisista otteluista Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime helmikuussa. Tästä huolimatta miesten maajoukkue on pystynyt sopimaan maaotteluita. Joukkue kohtaa tänä syksynä maaotteluissa Kirgisian, Iranin sekä Bosnia ja Hertsegovinan.

Venäjä kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan Pietarissa 19. marraskuuta – vain päivää ennen kuin MM-kisat alkavat Qatarissa. Bosnian ja Hertsegovinan liiton hätäkomitea päätti ottelusta ylimääräisessä kokouksessaan. Äänestyksessä viisi äänesti ottelun puolesta ja vain yksi vastaan.

Bosnian joukkueen tähtipelaajat ovat olleet järkyttyneitä nähtyään uutiset liiton päättämästä ottelusta.

– Olin erittäin järkyttynyt, kun näin sen. En tiedä, mitä muuta voin sanoa kuin että olen ottelua vastaan, tätä nykyä Sheffield Unitedissa pelaava keskuspuolustaja Anel Ahmedhodzic sanoi bosnialaiselle SportSport.ba-sivustolle (siirryt toiseen palveluun).

– Me kaikki tiedämme, mitä siellä tapahtuu, ja olisi iso virhe pelata Venäjää vastaan. Minulla on ukrainalainen ystävä ja kun näin sen [uutisen], olin erittäin pettynyt.

Pitkän uran Italian Serie A:ssa tehnyt ja nyt Arabiemiraattien liigan Sharjah FC:ssä pelaava Miralem Pjanic ilmoitti Guardianin mukaan, ettei pidä päätöksestä pelata Venäjällä.

Myös Bosnian joukkueen kapteeni, Inter-tähti Edin Dzeko on ilmoittanut olevansa vahvasti ottelua vastaan.

– Olen aina vain rauhan puolella. Liitto tietää mielipiteeni. Valitettavasti en ole henkilö, joka päättää, ketä vastaan Bosnia ja Hertsegovina pelaa, mutta olen kapteeni ja mielestäni meidän ei pidä pelata tätä ottelua, kun samaan aikaan viattomat ihmiset kärsivät, Dzeko sanoi Klix-sivustolle (siirryt toiseen palveluun).

Dzeko ilmoitti, ettei aio osallistua otteluun.

Lue myös:

Uefa sulkee Venäjän kesän EM-kisoista – venäläisjoukkueet ulos myös seurajoukkuekilpailuista

Maalivahtilegenda Andri Pjatov kertoo Ylelle pukukopin pysäyttävästä tunnelmasta, kun Ukrainan kansalle toivoa tuonut unelma jalkapallon MM-kisoista mureni

Suomalaisten asenne antaa toivoa sotaa paenneelle ukrainalaisjuoksijalle Kateryna Karpiukille – "Olen onnellinen, että maailmassa on tällainen paikka"

Suosittelemme sinulle