Hyppää sisältöön

Kalle Rovanperän MM-pistejohto kaventui merkittävästi – "Toivottavasti saamme auton sellaiseen iskuun, että pystymme ajamaan kilpaa Tänakin kanssa"

Thierry Neuville ajoi Akropolis-rallin ykköseksi. Toiseksi ajanut Ott Tänak kavensi Kalle Rovanperän MM-pistejohtoa.

Kalle Rovanperä istuu Kreikan MM-rallin tauolla.
Kalle Rovanperälle jäi mietittävää Kreikan MM-rallin jälkeen. Kuva: IMAGO/PanoramiC/ All Over Press
Tomi Tuominen,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Hyundai-kuljettajat juhlivat kolmoisvoittoa Kreikan MM-rallissa. Belgialainen Thierry Neuville ajoi voittoon, virolainen Ott Tänak sijoittui toiseksi ja espanjalainen Dani Sordo kolmanneksi.

Rallin voittokamppailu ratkesi käytännössä jo sunnuntaina aamupäivällä, kun Hyundai-kuljettajat saivat ohjeet varmistaa tallin kolmoisvoitto. Hyundai ei kuitenkaan taktikoinut Tänakia voittajaksi, vaikka he olisivat voineet niin tehdä.

Joka tapauksessa Tänak kavensi merkittävästi Kalle Rovanperän johtoa MM-sarjan kokonaistilanteessa. Rovanperän etumatka Tänakiin oli ennen Kreikkaa 72 pistettä. Nyt Rovanperän johto on enää 53 pistettä.

Rovanperä jäi ilman pisteitä Kreikan rallin kokonaiskilpailussa, mutta ajoi Power Stagen kakkoseksi ja hankki näin neljä pistettä. Tänak oli Power Stagen nopein. Pisteet maistuivat, kun Rovanperän Akropolis-ralli meni muuten täysin lyttyyn.

– Todella tärkeät pisteet. Piste-ero ei näytä niin pahalta kuin olisi voinut näyttää, Rovanperä kommentoi Yle Urheilulle.

Kalle Rovanperä hyvässä vauhdissa Power Stagella
Tänak kukisti Rovanperän Power Stagella

MM-sarjassa on jäljellä vielä kolme osakilpailua. Seuraava taisto ajetaan syys-lokakuun vaihteessa Uudessa-Seelannissa. Rovanperä juhlii maailmanmestaruutta, mikäli hän nappaa sieltä kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak.

– On jälleen hankalaa aukaista tietä, kun ajamme ensimmäisen päivän sillä ryynillä. Mutta toivottavasti saamme auton sellaiseen iskuun, että pystymme ajamaan kilpaa Tänakin kanssa, Rovanperä ennakoi.

Toyotalla sysimusta MM-ralli

Toyotan viikonvaihteesta tuli täysi katastrofi. Japanilainen Takamoto Katsuta oli ainoa kymmenen parhaan joukkoon yltänyt Toyota-kuljettaja. Katsutan vauhti riitti kuudennelle sijalle.

Rovanperä putosi kärkitaistosta jo perjantaina, kun hän kärsi lähtöpaikastaan ja autonsa epäonnistuneista säädöistä. Lopullinen niitti tuli lauantaiaamuna, kun Rovanperä osui puuhun ja hajotti rytäkässä autonsa.

Video: Rovanperän dramaattiset hetket lauantaina

Tekniset murheet pilasivat Lapin kilpailun

Esapekka Lappi oli kiinni toisessa sijassa, kunnes tekniset murheet pilasivat hänen kilpailunsa lauantaina. Auton bensansyötön ongelmat pakottivat Lapin keskeyttämään. Lappi palasi taistoon vielä sunnuntaina, vaikka oli vajonnut kauas kärjestä.

– Jo shakedownissa näimme, ettei kyytimme riitä oikein mitenkään. Mutta pystyimme kuitenkin rämpyilemään jotenkin mukana, kunnes keskeytimme lauantaina, Lappi kertasi.

Toyotan vastoinkäymiset saivat jatkoa vielä sunnuntaiaamuna. Elfyn Evans jahtasi neljättä sijaa, mutta keskeytti turbovikaan.

– Ei katastrofaalinen, mutta huono viikonvaihde. Suorituskykymme ei ollut hyvä, lisäksi meillä oli vielä teknisiä ongelmia. Kyllä tästä jäi opittavaa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myönsi.

MM-rallin ainoa suomalaismenestyjä oli Emil Lindholm. Skodalla ajanut Lindholm oli ykkönen Rally2-luokassa.

AKROPOLIS-RALLIN TULOKSET

1. Thierry Neuville Hyundai 3.34.52,0
2. Ott Tänak Hyundai +15,0
3. Dani Sordo Hyundai +1.49,7
4. Pierre-Louis Loubet Ford +3.42,2
5. Craig Breen Ford +4.09,0
6. Takamoto Katsuta Toyota +6.21,1
7. Emil Lindholm Skoda +7.46,6
8. Nikolai Grjazin Skoda +8.22,7
9. Alexandros Tsouloftas Volksw. +10.53,8
10. Eyvind Brynildsen Skoda +10.56,7

Lue myös:

Rovanperä nappasi tärkeät pisteet Power Stagella, tallipäällikkö Latvala kommentoi Toyotan romahdusta – "Tästä jäi opittavaa"

Kalle Rovanperä romahti dramaattisesti – "Tämä viikonloppu meni nyt aika penkin alle"

Suosittelemme