Hyppää sisältöön

Täysin tuhoutuneen varastohallin jälkisammutustyöt jatkuvat Heinolassa – kaupungissa oli illalla kaksi muutakin tulipaloa

Heinolan Tommolassa sattuneesta tulipalosta ei ole enää vaaraa lähialueen asukkaille.

Pelastuslaitoksen yksikkö - paloauto PH 101.
Varastohallin tulipalosta nousi sunnuntai-iltana valtava savupatsas Heinolassa. Video: Yle
Sini Ojanperä

Pelastuslaitos jatkaa Heinolassa palaneen varastohallin sammutustöitä maanantaina aamun valjettua. Rakennus paloi sunnuntai-iltana, ja paikalta nousi runsaasti savua. Tommolaan annettiin vaaratiedote terveydelle vaarallisesta savusta kello 20:n jälkeen, mutta se pystyttiin purkamaan hieman ennen kello 23:a.

Päivystävän palomestarin Mikko Javanaisen mukaan palosta ilmoittanut henkilö kertoi hallin nosto-oven palavan. Koko rakennus paloi vain hetki sen jälkeen, kun pelastuslaitos tuli paikalle. Läheiset rakennukset saatiin pelastettua, joskin viereisen hallirakennuksen ikkunat särkyivät voimakkaan lämpösäteilyn vuoksi.

Asfalttipihalla palaneen teollisuusrakennuksen harmaita raunioita kasassa. Taustalla vaalea kontti, maassa keltaisia vesiletkuja. Raunioista nousee vaaleaa savua sinistä taivasta vasten.
Maan tasalle palaneen hallin sisällä oli puutavaraa ja ajoneuvoja. Kuva: Mika Moksu / Yle

Varastohalli oli ensitiedoista poiketen 4 500 neliömetrin kokoinen ja se tuhoutui kokonaan. Sisällä oli muun muassa linja-auto, veneitä, matkailuautoja ja puutavaraa. Varhain maanantaiaamuna ei ollut tiedossa, että halliin olisi jäänyt ketään.

Syttymissyystä ei vielä tietoa

Pelastuslaitos on pimeän aikana keskittynyt huolehtimaan siitä, ettei palo leviä. Raivaustyöt pääsevät etenemään, kun aurinko on noussut. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

– Palontutkijamme tulee paikalle katsomaan, koska omaisuusvahingot ovat sen verran isot, Javanainen kertoo.

Hänen mukaansa tutkiminen on hankalaa, koska sammutus- ja raivaustyöt ovat sotkeneet palopaikkaa.

Palaneen teollisuushallin harmaita raunioita ja kappaleita maassa. Raunioista nousee vaaleaa savua sinistä taivasta vasten.
Runsaasti savuttaneen palopaikan tarkempi tutkiminen vie aikaa. Kuva: Mika Moksu / Yle

Heinolassa oli illalla myös kaksi muuta tulipaloa. Tähtiniemessä oli maastopalo, ja päivystävän palomestarin Mikko Javanaisen mukaan myös Citymarketin lähellä ulkona sammutettiin jonkinlainen pieni palo.

Pelastuslaitoksella ei ole tietoa, että tulipalot liittyisivät toisiinsa, mutta esimerkiksi tuhotyön mahdollisuutta ei voi sulkea poiskaan.

Suosittelemme sinulle