Hyppää sisältöön

HS: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto selvittää Kuusamon suurpetokeskuksesta karanneen karhun tapausta

Tukes selvittää tällä viikolla tilannetta suurpetokeskuksessa karhun karkaamishetkellä perjantaina, sekä mistä karkaaminen on johtunut. Virasto valvoo kuluttajille tarjottavien palveluiden turvallisuutta.

Ansa ja Tara karhunpennut Kuusamon suurpetokeskuksessa 2018.
Kuusamon suurpetokeskuksessa syntyneet kaksoiskarhut Ansa ja Tara (oik.) keväällä 2018. Tara jouduttiin lopettamaan keväällä, sen purtua hoitajaansa. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle
Hanna Holopainen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvittää nyt Kuusamon suurpetokeskuksen viikonloppuista karhun karkaamista, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Nätti-naaraskarhu pääsi perjantaina karkaamaan aitauksestaan sen portin jäätyä auki. Eläin löydettiin lauantai-iltana ja lopulta lopetettiin ampumalla.

Tukes selvittää kuluttajaturvallisuuden näkökulmasta tällä viikolla tilannetta suurpetokeskuksessa karhun karkaamishetkellä perjantaina, sekä mistä karkaaminen on johtunut.

Kuusamon suurpetokeskus on ollut viime aikoina julkisuudessa eläinten olosuhteiden puutteiden vuoksi. Keskustelu alkoi, kun huhtikuussa uutisoitiin keskuksen kahden karhun karkaamisesta häkistään.

Elokuun lopussa päättyi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston asettama aikaraja korjaaville toimenpiteille.

Suurpetokeskusta uhkaa lakkauttaminen, jos Pohjois-Suomen aluehallintovirasto katsoo, etteivät olosuhteet eläimille ole suurpetokeskuksessa kunnossa. Keskus on ollut suljettuna.

Myös poliisi on kesällä aloittanut esitutkinnan Kuusamon suurpetokeskuksesta aluehallintoviraston pyynnöstä.

Lisää aiheesta:

Aluehallintovirasto sai selvityksen Kuusamon suurpetokeskukselta – seuraavaksi selvitys tutkitaan perusteellisesti

Kuusamon suurpetokeskuksessa tehtiin elokuussa eläintarkastuksia

Kuusamon suurpetokeskukselle aikaa korjata epäkohdat elokuun loppuun – viranomaiset päättävät eläintarhaluvasta sen jälkeen

Suosittelemme sinulle