Hyppää sisältöön

Tornion uuden McDonald’sin suosio on jatkunut kiivaana – välillä sisätilat on jouduttu sulkemaan, koska työntekijöitä ei ole tarpeeksi

Avajaispäivänään Tornion uusi McDonald's rikkoi ketjun aiemman avajaispäivän myyntiennätyksen. Päivän aikana ravintolassa kävi noin 3 000 ruokailijaa.

Tornion McDonald's on ketjun ainoa ravintola Meri-Lapissa. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Torniossa elokuun lopulla avattu McDonald’s on houkutellut runsaasti asiakkaita niin Suomesta kuin Ruotsista. Ympäri vuorokauden auki oleva ravintola painii kuitenkin yhä työvoimapulan kanssa ja etenkin viikonloppuisin ovet on jouduttu sulkemaan välillä kokonaan.

– Arkisin tämä ei ole ongelma, mutta viikonloput ovat olleet haastavia ja välillä olemme joutuneet tilapäisesti rajoittamaan asiakasmäärää, kertoo ravintolapäällikkö Hanna Saarela.

Ravintolan autokaista on pysynyt avoinna, mutta sisätiloja ei ole ehditty siivoamaan tarpeeksi nopeasti.

– Henkilökuntaa ei ole tarpeeksi, että ehtisimme siivota sisätilat tarpeeksi nopeasti eikä sali menisi liian likaiseksi, sanoo Saarela.

Rekrytointiyrityksistä huolimatta henkilökuntaa ei ole saatu tarpeeksi. Nyt ravintola pyrkii torjumaan henkilöstöpulaa yhteistyössä Ammattiopisto Lappian kanssa.

– Olemme virittelemässä yhteistyötä ja selvitämme saisimmeko rekrytoitua Lappian opiskelijoita. Tällä hetkellä tarvitsisimme 10-15 uutta työntekijää.

Saarela kiittää asiakkaita kärsivällisyydestä ja korostaa henkilökunnan venymistä.

– Tilanne ei ole kiva meille eikä asiakkaille. Meidän työntekijät ovat venyneet ja tehneet pitkiä päiviä. Asiaa kuitenkin työstetään nyt ja ensi viikonloppuna tilanne on jo paljon parempi, lupaa Saarela.

**Lue lisää: **Tornion McDonald's rikkoi ketjun avajaispäivän myyntiennätyksen – autokaistan jono kiersi Tokmannin parkkipaikalla vielä puoliltaöin

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle