Hyppää sisältöön

Jämsäläismies jätettiin tuomitsematta syyntakeettomuuden vuoksi Jämsän Eväjärven ammuskelusta – epäiltiin seitsemästä murhan yrityksestä

Viime vuoden marraskuussa Jämsän Eväjärvellä tapahtui ammuskelu, jossa jämsäläismies ampui poliiseja kohti ja myös poliisi käytti ampuma-asetta.

Poliisin logo poliisiauton nokassa.
Viime marraskuussa Jämsän Eväjärvellä tapahtuneesta ammuskelusta ei tuomittu ketään. Kuva: Mari Siltanen / Yle
Sanna Savela

Keski-Suomen käräjäoikeus on jättänyt tuomitsematta seitsemästä murhan yrityksestä syytetyn jämsäläisen miehen syyntakeettomuuden vuoksi. Asia koski Jämsän Eväjärvellä viime marraskuussa tapahtunutta ammuskelua.

Syyttäjä vaati 76-vuotiaalle jämsäläismiehelle rangaistusta seitsemästä murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kun mies osoitti poliiseja aseella, uhkaili ampumisella ja myöhemmin myös laukaisi aseen poliiseja kohti.

Myös poliisi käytti tilanteessa ampuma-asetta, mutta syyttäjä päätti tammikuussa 2022, ettei poliisin aseenkäytöstä aloiteta esitutkintaa.

Tilanne sai viime marraskuussa alkunsa, kun poliisipartio meni miehen asunnolle tarkastamaan tämän vointia. Kun mies ei vastannut puhutteluun, toinen ylikonstaapeli kiipesi rappusia parvelle. Mies oli piiloutunut peittojen alle ja osoitti sieltä rappusia kiivennyttä poliisia aseella.

Taloon meni lopulta seitsemän poliisi ja poliisikoira, joka nostettiin parvelle. Kun koira paljasti miehen peittojen alta, mies ampui kohti poliiseja.

Poliisin luodista loukkaantunut mies saatiin lopulta kiinni. Mies ampui poliiseja kohti revolverilla, mutta hänellä oli asunnossa myös kivääri.

Suosittelemme sinulle