Hyppää sisältöön

Maaseutuyrittäjille tarjolla kokonaisvaltaista tukea Pohjois-Pohjanmaalla – koronapandemia, Ukrainan sota ja nousseet kustannukset ovat lisänneet tarvetta

Osallistujille maksuton Muutos-hanke lähtee liikeelle yksilön hyvinvoinnista, mutta tarjolla on myös osaavaa tukea liiketoiminnan hallintaan.

Maaseutuyrittäjät voivat saada Muutos-valmennuksesta apua paitsi fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin, myös esimerkiksi liiketoiminnan suunnitteluun sekä muutostarpeiden ja mahdollisuuksien tunnistamiseen. Kuvituskuva. Kuva: Patrik Skön / Yle

Pohjoispohjalaisilla maaseutuyrittäjillä on mahdollisuus saada nyt maksutonta tukea itselleen ja yritykselleen haastavassa toimintaympäristössä.

Ytimekkäästi Muutokseksi nimetyssä hankkeessa tarjotaan tukea niin henkilökohtaiseen hyvinvointiin kuin myös yrityksen liiketoiminnan ja sen mahdollisen muutoksen hallintaan.

Maaseutuyrityksethän ovat olleet tiukoilla koronapandemian sekä Ukrainan sodan keskellä, kun esimerkiksi kustannukset ovat nousseet.

Muutos-hankkeen ensimmäiset ohjausryhmät aloittivat toimintansa elokuussa. Diakonia-ammattikorkeakoulun, ODL Liikuntaklinikan ja ProAgrian yhteishanke tarjoaa myös henkilökohtaista ohjausta. Tarjolla on myös esimerkiksi webinaareja ja aiheeseen liittyviä podcasteja.

Toimintaan pääsee edelleen mukaan, kertoo hankkeen projektipäällikkö Arja Lappalainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta.

Toimittajamme Harri Nousiainen kysyi tarkemmin Arja Lappalaiselta, mitä Muutos-hanke voi maaseutuyrityksessään tasapainottelevalle tarjota.

Ohjauksiin voivat osallistua maaseutuyrittäjien lisäksi heidän perheensä tai työntekijänsä.

Uusia ohjausryhmiä alkaa sekä tämän syksyn että kevään aikana. Euroopan sosiaalirahaston tukema hanke kestää elokuuhun 2023 saakka.

Aiheesta voi keskustella keskiviikkoon 14. syyskuuta kello 23:een asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle