Hyppää sisältöön

Enon seurakuntaan haetaan nyt uutta kirkkoherraa – tuomiokapituli julisti vuosi sitten vapautuneen viran haettavaksi

Virka vapautui viime syyskuussa, kun kirkkoherra Armi Rautavuori jäi eläkkeelle. Viran hakijalta edellytetään paitsi tiettyjä tutkintoja ja ajattelumaailmaa, myös esihenkilö- ja mediataitoja.

Joensuu-Jukola
Enon kirkko. Kuva: Tomi Hänninen
Emilia Saukkonen

Enon seurakuntaan haetaan uutta kirkkoherraa.

Kirkkoherran virka vapautui vuosi sitten syyskuussa, kun Enon seurakunnan kirkkoherra Armi Rautavuori siirtyi eläkkeelle. Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli päätti tuolloin, että kirkkoherran virka jätetään julistamatta haettavaksi yhden vuoden ajaksi. Kirkkoherran virkaa on hoitanut väliajan vt. kirkkoherra Markku Koistinen.

Tuomiokapituli pyysi tänä kesänä Enon seurakunnan seurakuntaneuvostolta lausuntoa viran avaamisesta. Seurakuntaneuvosto näki viran tarpeelliseksi.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittanut Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappi. Seurakuntaneuvoston mukaan viran erityisinä vaatimuksina korostuvat selkeä ja kirkon ykseyttä vaaliva teologinen ajattelu sekä esihenkilö-, yhteistyö- ja mediataidot.

Enon seurakunnan kirkkoherran vaali toimitetaan välillistä vaalitapaa noudattaen. Tuomiokapituli siis tutkii hakijoiden kelpoisuuden ja antaa heistä lausunnon seurakunnalle. Päätöksen uudesta kirkkoherrasta tekee Enon seurakuntaneuvosto.

Vaalin tarkempi aikataulu hakijoiden esittelyn ja uuden kirkkoherran valinnan suhteen täsmentyy syksyn aikana.

Kirkkoherran viran hakuaika päättyy 10. lokakuuta.

Suosittelemme sinulle