Hyppää sisältöön

Ex-kuntapoliitikkoa syytetään yli 46 amfetamiinikilon kuljettamisesta Pohjanmaalla – sanoo luulleensa kuljettaneensa auton varaosia

Syyttäjä vaatii entiselle kristiinankaupunkilaiselle kuntapoliitikolle vuosien vankeusrangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta.

Kristinestads centrum i höstskrud.
Entistä kuntapoliitikkoa syytetään siitä, että hän olisi alkuvuonna 2020 kuljettanut Sipoosta Kristiinankaupunkiin kukkaruukkuja, joihin oli syytteiden mukaan pakattu 50 paketillista amfetamiinia.  Kuva: Anne Teir-Siltanen / Yle
STT

Syyttäjä vaatii entiselle kristiinankaupunkilaiselle kuntapoliitikolle vuosien vankeusrangaistusta yli 46 amfetamiinikilon kuljettamisesta lokakuussa 2019.

Entisen kuntapoliitikon syytettä törkeästä huumausainerikoksesta käsiteltiin tiistaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa Vaasassa. Miehen saama syyte liittyy laajaan huumejuttuun, josta on jo jaettu tuomioita eri puolilla Suomea.

Alankomaista tuotiin Suomeen kukkalähetyksissä suuria määriä muun muassa amfetamiinia, marihuanaa ja ekstaasitabletteja. Poliisi pääsi levitykseen kiinni saatuaan rikollisten käyttämän Encrochat-viestintäpalvelun viestinvaihtoa haltuunsa. Samat maahantuojat toivat poliisin mukaan Suomeen myös osan laajan Katiska-jutun huumeista.

Osa maahantuoduista huumeista päätyi Pohjanmaalle, ja Vaasan hovioikeus on jo jakanut haarasta tuomioita.

Hovioikeus tuomitsi kesäkuussa 2021 kristiinankaupunkilaisen pariskunnan vuosiksi vankeuteen muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Haarassa oli useita tuomittuja.

Mies kertoo luulleensa kuljettavansa auton varaosia

Entistä kuntapoliitikkoa syytetään siitä, että hän olisi lokakuussa 2019 kuljettanut Sipoosta Kristiinankaupunkiin kukkaruukkuja, joihin oli syytteiden mukaan pakattu 50 paketillista amfetamiinia.

Syytteen mukaan hän toimitti ruukut pariskunnan miehelle, joka on jo tuomittu huumerikoksista.

Lisäksi ex-kuntapoliitikko yritti syyttäjän mukaan hankkia huumeille ostajia, mutta epäonnistui yrityksessään. Miestä syytetään myös amfetamiinin säilyttämisestä asunnollaan.

Oikeudelle antamassaan vastauksessa ex-kuntapoliitikko myöntää kuljettaneensa laatikoita. Hän kertoo kuitenkin olettaneensa, että laatikoissa oli auton varaosia.

Vastauksessaan mies kertoo huomanneensa lastauksen yhteydessä, että osa laatikoista sisälsi kasveja. Hän kertoo epäilleensä, että kasvit olivat marihuanaa. Hän kuitenkin kiistää kuljettaneensa tahallaan huumausaineita tai säilyttäneensä niitä kotonaan. Myös ostajien etsimisen huumeille hän kiistää.

Syytetty on ollut 2010-luvulla Kristiinankaupungissa valtuutettuna, mutta ei ole enää kaupunginvaltuustossa.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kuuden vuoden vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta. Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

13.9. klo 16.43 korjattu "alkuvuonna 2020" oikeaksi ajankohdaksi "lokakuussa 2019".

Suosittelemme sinulle