Hyppää sisältöön

Epäily: Tyttöjen päälle roiskutettiin bensaa ja vieressä heiluteltiin tupakansytytintä Lappeenrannassa

Tapaus sattui maanantai-iltana Lappeenrannan Lauritsalassa. Poliisi selvittää parhaillaan muun muassa sitä, minkä ikäisiä tekijät ovat.

Tuomas Gerdtin nimikkopuisto Lappeenrannan Lauritsalassa.
Lauritsala on Lappeenrannan kaupunginosa, joka sijaitsee muutamien kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kuvituskuva. Kuva: Lappeenrannan kaupunki
Helena Korpela

Poliisi tutkii Lappeenrannassa maanantai-iltana sattunutta vaarallista välikohtausta.

Rikosylikonstaapeli Antti Kaipia Kaakkois-Suomen poliisista kertoo poliisin vastaanottaneen rikosilmoituksen tapahtumasta, jossa poika oli ruiskuttanut pullosta bensaa kahden nuoren tytön päälle. Sen jälkeen hän oli yrittänyt sytyttää tupakansytyttimen tyttöjen lähellä.

Ilmoituksen mukaan tapaus sattui Lauritsalan koulun viereisessä puistossa kello 19:20 maanantai-iltana. Paikalla oli ollut useampia poikia.

Tutkintanimike asiassa on törkeä pahoinpitelyn yritys.

Asiasta kertoi ensin Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Facebook-kirjoitus aiheesta

Välikohtauksesta kertovan Etelä-Saimaan mukaan tapauksesta julkaistiin maanantai-iltana kirjoitus Facebookin Lappeenranta-ryhmässä. Sen mukaan asianomistajana tapauksessa olevat tytöt ovat iältään alle 15-vuotiaita. Kirjoitusta ei löytynyt ryhmästä enää tiistaina iltapäivällä.

Ryhmässä julkaistun kirjoituksen mukaan tapauksen taustalla olisi ollut pidempään jatkunutta kiusaamista. Bensan päälle kaatamisessa olisi kirjoituksen mukaan ollut osallisena 5–6 pojan ryhmä. Tiedossa ei ole, paloiko tupakansytyttimessä liekki.

Tutkinnanjohtajana toimiva Antti Kaipia vahvistaa, että tapauksen taustalla olevien osapuolen välillä on ollut aiemminkin kiusaamista. Tekijöiden ikä ei ole toistaiseksi poliisin tiedossa.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Seuraavaksi selvitämme, onko asianosaisissa henkilöitä, jotka ovat rikosoikeudellisessa vastuussa, Kaipia sanoo.

Rikosoikeudellinen vastuu alkaa, kun henkilö täyttää 15 vuotta.

Lappeenrannan tapausta Kaipia pitää huolestuttavana.

– Kyseessä on aika äärimmäinen teko, kun polttoainetta ruiskutetaan ihmisen päälle, hän sanoo.

Suosittelemme sinulle