Hyppää sisältöön

Alli Haapasalon Tytöt tytöt tytöt -elokuva Suomen Oscar-ehdokkaaksi

Lopulliset parhaan kansainvälisen elokuvan Oscarista kilpailevat elokuvat julkaistaan muiden kategorien kanssa samaan aikaan alkuvuodesta 2023.

Naurava tyttö.
Linnea Leino esittää Emma-nimistä taitoluistelijaa Alli Haapasalon Tytöt tytöt tytöt -elokuvassa. Kuva: Ilkka Saastamoinen
Lena Nelskylä

Kolmen teini-ikäisen tytön elämästä kertova Tytöt tytöt tytöt on valittu Suomen ehdokkaaksi kisaamaan parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkinnosta.

Suomen Oscar-valinnasta vastaa Suomen Filmikamarin johdolla muodostettu elokuva-ammattilaisten raati.

Suomen Oscar-raadin mukaan elokuva on kaikkinensa korkeatasoinen, herättää tunteita ja pitää poikkeuksellisen hyvin otteessaan. Raati oli myös sitä mieltä, että näyttelijäntyö on raikasta ja tuoretta.
** Alli Haapasalon** ohjaaman elokuvan pääosia näyttelevät Linnea Leino, Aamu Milonoff ja Eleonoora Kauhanen. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Ilona Ahti ja Daniela Hakulinen.

Tytöt tytöt tytöt voitti alkuvuodesta yleisöpalkinnon Pohjois-Amerikan tärkeimmillä elokuvafestivaaleilla Sundancessa. Elokuva kilpaili myös Berliinin elokuvajuhlilla Kristallikarhu-palkinnosta.

Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkaistaan tammikuun 24. päivä. Oscar-palkinnot jaetaan 12. maaliskuuta 2023.

Lue myös:

Tytöt tytöt tytöt -elokuvassa tunteet ovat suuria, seksi suostumuksellista, eikä satuprinssejä kaivata

Alli Haapasalo otti valtavan riskin ja lähti New Yorkiin opiskelemaan 100 000 dollarin tutkintoa – nyt hän on Suomen kiinnostavimpia ohjaajia

Suosittelemme sinulle