Hyppää sisältöön

Yleisö linjasi: Lauri Markkanen on Suomen ylivoimaisesti kirkkain urheilutähti – murskasi äänestyksessä selvästi jopa Iivo Niskasen

Äänestyksen kolmas oli Kalle Rovanperä.

Lauri Markkanen Kroatia-ottelussa 11.9.2022.
Lauri Markkanen on loistanut käynnissä olevissa koripallon EM-kisoissa. Kuva: DeFodi Images / Getty Images
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun lukijat ovat äänestäneet parhaillaan koripallon EM-kisoissa loistavan Lauri Markkasen Suomen tämän hetken kirkkaimmaksi urheilutähdeksi. Markkanen oli äänestyksessä ylivoimainen 53,9 prosentin äänisaaliilla (686 äänestäjää). Maastohiihtäjä Iivo Niskanen oli äänestyksen toinen (12,2 prosenttia).

Yle Urheilun netissä sai äänestää Suomen kirkkaimppaa urheilutähteä vuorokauden ajan. Äänestys päättyi tiistaina klo 15.30.

Markkasen ja Niskasen jälkeen eniten ääniä saivat ralliautoilun maailmanmestaruudesta ajavat Kalle Rovanperä, seiväshypyn Euroopan mestaruuden voittanut Wilma Murto, NHL-jääkiekkoilijat Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen sekä Bayern Leverkusenissa torjuva Lukas Hradecky. Münchenissä 3 000 metrin estekultaa voittanut Topi Raitanen sijoittui äänestyksessä vasta kahdeksanneksi.

Äänestyksessä etsittiin siis kirkkainta suomalaista urheilutähteä, ei parasta. Ääniä annettiin yhteensä 1 272.

Lauri Markkasen valintaa perusteltiin muun muassa lajin suuruudella.

– Koripallo on maailmanlaajuisesti niin suuri urheilulaji, että sen absoluuttista huippua kolkutteleva urheilija loistaa tähtenä muita suomalaisia kirkkaammin, nimimerkki arto97 perusteli.

– Maailmanlaajuisesti ison lajin suuria nimiä, timo181 kirjoitti.

Iivo Niskasta puolestaan perusteltiin seuraavasti.

– Iivo on voittanut olympia- ja MM-kultaa ja olympiakultaa kolmesti. Ylivertainen, Merkuurius kommentoi.

Tulos ei ole tietenkään absoluuttinen totuus. Tulokseen on vaikuttanut varmasti paljon ajankohta. Jos äänestys olisi tehty esimerkiksi Pekingin olympialaisten aikaan, kultaa ja yhteensä kolme mitalia voittanut Iivo Niskanen olisi todennäköisesti vahvoilla. Näin olisi todennäköisesti myös Wilma Murron seiväshypyn Euroopan mestaruuden huumassa.

Äänestyksestä voi kuitenkin vetää sen johtopäätöksen, että Susijengin puolivälieriin 43 pisteellään johdattanut Lauri Markkanen on tehnyt suomalaisiin suuren vaikutuksen.

Suosittelemme