Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistölle arvostettu tunnustuspalkinto Yhdysvalloissa

YK:n yleiskokousviikon yhteydessä jaettavan Global Citizen -kunniapalkinnon saa Niinistön lisäksi muun muassa Ruotsin pääministeri.

Presidentti Sauli Niinistö palkitaan "maailmankansalaisena". Kuva: Otso Ritonummi / Yle

Presidentti Sauli Niinistön elämäntyötä huomioidaan näyttävästi Yhdysvalloissa. Niinistö on yksi kuudesta "maailmankansalaisesta", tämänvuotisen Global Citizen -kunniapalkinnon saajasta.

Washingtonissa sijaitseva ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajatushautomo Atlantic Council on nimennyt "maailmankansalaisia" kymmenenä vuonna. Kunniamaininnan saajien joukossa on ollut maailmankuuluja valtio- ja yritysjohtajia, tutkijoita sekä taiteilijoita.

Tänä vuonna kunniapalkinnon saavat Niinistön lisäksi Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson, Indonesian presidentti H.E. Joko Widodo, Googlen ja Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai, näyttelijä ja kehitystyöaktivisti Forest Whitaker sekä edesmennyt Japanin pääministeri Shinzo Abe.

Atlantic Council perustelee valintaansa sillä, että kyseiset kuusi henkilöä ovat ainutlaatuisella henkilökohtaisella panoksellaan pyrkineet kohentamaan maailman tilaa. Palkinnot jaetaan New Yorkissa järjestettävässä gaalassa 19.9.

Suosittelemme sinulle