Hyppää sisältöön

Nuoret aikuiset hukkaavat eniten syömäkelpoista ruokaa – Kuluttajaliitto selvitti suhtautumista ruokahävikkiin

Suurin osa hävikistä syntyy keitetystä kahvista. Seuraavaksi eniten hävikkiin menee hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja leipää. Hävikin hallinta on vaikeinta nuorille aikuisille.

ruokaa laitetaan bioroskikseen
Ruokahävikin vähentämistä pidetään tärkeänä Kuluttajaliiton kyselyssä. Kuva: Markku Pitkänen / Yle
STT

Valtakunnallinen kyselytutkimus paljastaa, että enemmistö eli noin kolme neljästä suomalaisesta on omasta mielestään onnistunut vähentämään taloutensa ruokahävikin määrää viimeisen vuoden aikana.

Myös tulevaisuudessa suurin osa aikoo pitää ruokahävikin minimissä, ilmenee Kuluttajaliiton tutkimuksesta.

Kuluttajaliitto selvitti ensi kertaa valtakunnallisesti kattavalla kuluttajakyselyllä kuluttajien arvoja, asenteita ja aikomuksia ruokahävikkiin liittyen

Hävikin vähentämiseen aiotaan tulevaisuudessa keskittyä vahvimmin Etelä-Savossa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa sekä Kymenlaaksossa.

Pääosin vastaajien asenteet ruokahävikin vähentämistä kohtaan olivat myönteisiä, ja ruokahävikin vähentäminen koettiin tärkeäksi. Nuoret aikuiset hukkaavat eniten syömäkelpoista ruokaa, ilmenee Kuluttajaliiton kyselytutkimuksesta. 18–30-vuotiaat kokevat eniten epäonnistumista hävikin hallinnassa verrattuna muihin ikäluokkiin.

Suurin osa hävikistä syntyy keitetystä kahvista. Seuraavaksi eniten hävikkiin menee hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja leipää.

Suosittelemme sinulle