Hyppää sisältöön

Jose Mourinho vaikuttui HJK:sta ja kehuu Toni Koskelaa: "Pidän heidän joukkueestaan"

HJK ja AS Roma kohtaavat torstaina Eurooppa-liigassa. Molemmat hävisivät avausottelunsa.

Jose Mourinho.
Jose Mourinho ei pidä HJK:ta helppona vastustajana. Kuva: NurPhoto via Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

HJK jatkaa jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaihetta myöhään torstaina, kun vastassa on lohkon ykkössuosikki AS Roma kotikentällään Stadio Olimpicolla. Joukkueet lähtevät lohkovaiheen toiselle ottelukierrokselle tasoissa: HJK taipui viime torstaina kotonaan espanjalaiselle Real Betisille 0–2 ja Roma koki 1–2-yllätystappion Bulgariassa Ludogoretsin vieraana.

Ottelu on seuroille kautta aikain ensimmäinen kohtaaminen, ja AS Romalle seurahistorian kolmas peli suomalaisseuraa vastaan (se pudotti Ilveksen cup-voittajien cupista kaudella 1991–92). Eikä Stadio Olimpicolla ole kuin yksi suosikki torstai-iltana, kotijoukkueelle kun ei todellakaan kelpaa Ludogorets-tappion jälkeen mikään muu kuin voitto.

Roman valmentaja Jose Mourinho kuitenkin toteaa, että pelistä tulee italialaissuosikille vaikea. Tuttua valmentajasanailua ottelua ennen? Ehkä, mutta valmentajasuuruudella on myös perusteet toteamukselleen tutkailtuaan HJK:n Betis-peliä. Kehua saa HJK-luotsi Toni Koskela.

– Ehkä tämä on jonkun mielestä helppo ottelu, mutta minun mielestäni ei. Helsingin valmentaja teki minuun vaikutuksen, koska aina kun joukkue pelaa organisoidusti ja sillä on ideaa pelissään, se juontuu hyvästä valmentajasta. Pidän heidän joukkueestaan, Betis-ottelun tulos olisi voinut olla täysin toisenlainen, Mourinho kertoi Gazzetta dello Sport -lehden mukaan.

– He vahvistavat käsitystä siitä, että pohjoisessa Euroopassa ja Skandinaviassa joukkueet ovat kehityneet teknisellä tasolla, fyysisyyttä niillä on aina ollutkin.

HJK:lla historiansa suurin yleisö – ja parisataa omaa kannattajaa

HJK kertoo sivuillaan, että torstain ottelu noin 60 000 paikan Stadio Olimpicolla on mitä suurimmalla todennäköisyydellä loppuunmyyty ja HJK pelaa historiansa suurimman yleisön edessä.

– Jälleen huikea matsi tiedossa täyteen myydyllä Stadio Olimpicolla. Ottelu tulee varmasti olemaan erilainen kuin viime viikolla (Real Betis -kotipeli). Eurokilpailuissa vieraskentällä pelaaminen on aina hyvin erilaista muutamaa seuraa lukuun ottamatta. Roman ensimmäinen tulos oli varmasti heille suuri pettymys, joten sitä suuremmalla syyllä ottelun alku tulee luultavasti olemaan todella kova.

– Meidän täytyy sopeutua kotiyleisöön, vauhtiin ja prässiin. Vaikka pelaammekin nyt vieraissa, pystymme toivottavasti viemään ensimmäisestä lohkopelistä onnistumisia sekä itseluottamusta huomiseen, päävalmentaja Koskela mietti seuran sivuilla keskiviikkona.

HJK kertoo, että joukkue saa tuekseen Roomaan yli 200-henkisen kannattajajoukon.

Lue myös:

HJK:n taistelu ei riittänyt Real Betisiä vastaan – Klubin puolustajalta paljastus illan puhuttavimmasta tilanteesta: "Kaveri sanoi, että sukelsi"

Suosittelemme