Hyppää sisältöön

Suomi-areenan isä pitää Porin superviikon jakautumista kahtia valitettavana: "Veikkaan, että näkyy kävijämäärässä"

Ensi kesän Suomi-areena järjestetään Porissa jo kesäkuussa. Tähän asti tapahtuma on järjestetty jazzviikolla heinäkuussa.

Mies mikrofoni kädessä.
Esa Nieminen Suomi-areenassa vuonna 2015. Kuva: Karri Laihonen / Yle
Lore Korpelainen

Suomi-areenan siirto kesäkuulle on huono ratkaisu, sanoo tapahtumaa perustamassa ollut, tuolloin MTV:llä työskennellyt Esa Nieminen.

Tähän asti yhteiskunnallinen festivaali on järjestetty Porissa jazzviikolla heinäkuussa, ensi kesänä se pidetään jo juhannuksen jälkeisellä viikolla. Ajankohdan siirtämistä on järjestäjien mukaan toivottu useammalta taholta.

– Siirtoa on perusteltu sillä, että se vapauttaisi poliitikkoja kesälomalle, mutta kyllä uusikin ajankohta keskelle lomakautta ajoittuu. Ja onko nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa takuita sille, etteikö eduskunta istuisi vielä juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Nieminen pitää valitettavana, että Suomi-areenan ja jazzfestivaalin yhteys katkeaa. Hän muistuttaa, että alun perin ajatuksena oli, että päivällä on tarjolla kiinnostavaa yhteiskunnallista keskustelua ja illalla hyvää musiikkia.

Kombinaatio toimi Niemisen mukaan hyvin koronapandemiaan saakka.

– Uudessa tilanteessa ihmiset todennäköisesti valitsevat osallistuvatko Suomi-areenaan vai jazzfestivaaleille. Veikkaan, että tämä näkyy kävijämäärässä.

Tämän vuoden Suomi-areena keräsi yli 30 000 kävijää. Vuonna 2019 kävijöitä oli yli 70 000.

Porin kaupungin ja MTV:n sopimus Suomi-areenan järjestämisestä on voimassa vielä ensi vuoden. Sopimus sisältää kahden vuoden option. Jatkosta ei ole vielä päätetty.

Tapahtuma on järjestetty Porissa vuodesta 2006 alkaen.

Korjaus 16.9.2022 klo 7.06: Korjattu Suomi-areenan alkamisvuodeksi 2006 aiemman 2005 sijaan.

Lue lisää:

Pori Jazz palaa takaisin kaupungin keskustan katukuvaan ensi kesänä

Ensi vuoden Suomi-areena järjestetään jo kesäkuussa

Suosittelemme sinulle