Hyppää sisältöön

IS: Asikkalan taksisurmasta epäilty soitti itse hätäkeskukseen

Ilta-Sanomien tietojen mukaan henkirikokseen kytkeytyy mahdollisesti seksuaalista väkivaltaa.

Asikkalan Salonsaareen vievän sillan kupeeseen tuotiin kukkia ja kynttilöitä. Murhatun naisen auto löytyi kauempaa saaresta syrjäiseltä sorakuopalta. Kuva: Janne Nykänen / Yle
Nina Keski-Korpela

Ilta-Sanomat kertoo verkkoartikkelissaan (siirryt toiseen palveluun), että Asikkalan taksisurmasta sittemmin vangittu epäilty soitti itse hätäkeskukseen aamuyöllä 20. elokuuta. Poliisi sai tehtävän hätäkeskukselta kello 5.36. Poliisipartio meni paikalle Asikkalan Salonsaareen ja otti miehen kiinni.

Tapahtumapaikalta hiekkakuopan liepeiltä löytyi naistaksikuskin ruumis sekä tämän käytössä ollut taksiauto. Taksi oli Ilta-Sanomien tietojen mukaan pysähdyksissä, ovet auki ja keula kohti hiekkakuoppaa. Lehden tietojen mukaan uhri ei itse ollut soittanut tai hälyttänyt autosta apua.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan henkirikokseen kytkeytyy mahdollisesti seksuaalista väkivaltaa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista ei kuitenkaan kommentoi lehdelle näitä tietoja eikä sitä, onko murhan lisäksi muita tutkittavia rikosnimikkeitä. Yle ei tavoittanut Kiiskistä torstai-iltana.

Epäilty vangittiin elokuussa

Asikkalalainen mies vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa elokuussa todennäköisin syin epäiltynä taksinkuljettajan murhasta.

Uhri oli 20-vuotias nainen. Etelä-Suomen Sanomat kertoi aiemmin (siirryt toiseen palveluun), että nainen työskenteli taksinkuljettajana lahtelaisessa yrityksessä. Hän oli työvuorossa tapahtumahetkellä.

Ajomatka Lahden keskustasta Asikkalaan Salonsaareen kestää reilut puoli tuntia. Matkaa on noin 30 kilometriä. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Poliisin tekemässä esitutkinnassa on selvinnyt, että nainen otti Lahden keskustasta kyytiinsä 24-vuotiaan Vääksyssä asuvan miehen, joka oli myös aiemmin työskennellyt taksinkuljettajana. Matka on Lahden keskustasta jatkunut Asikkalaan, mutta taksamittari ei ollut päällä.

Suomen taksit pysähtyvät minuutin ajaksi hiljaiseen hetkeen huomenna perjantaina 16. syyskuuta. Näin halutaan kunnioittaa surmatun taksinkuljettajan muistoa. Taksit pysähtyvät kello 12.00 ja kuljettajat nousevat seisomaan autonsa viereen minuutin ajaksi.

Suosittelemme sinulle