Hyppää sisältöön

Poliisiautoja ammuttiin Kuopion poliisiaseman edustalla torstai-iltana – poliiseja oli pihalla tapahtumahetkellä

Hätäkeskukseen ilmoituksen teki ampumisen kuullut sivullinen henkilö. Kukaan ei loukkaantunut. Runsas vuosi sitten sattui samanlainen tapaus. Poliisin mukaan on mahdollista, että tekijä on sama.

Arkistokuva poliisiautosta. Kuva: Mari Siltanen / Yle

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo, että poliisiautoja on ammuttu Kuopion poliisiaseman pihalla myöhään torstaina.

Kuopion poliisiaseman Niiralankadun puoleisella parkkialueella olleita virka-autoja ammuttiin ampuma-aseella noin vartin yli iltayhdeksän.

Epäilty tekijä ajoi paikalle pienellä punaisella henkilöautolla, ampui kohti pysäköityjä poliisiautoja ja poistui paikalta välittömästi teon jälkeen. Havaintojen mukaan auto poistui Niiralankatua Kuopion yliopistollisen sairaalaan suuntaan.

Poliisiautot olivat tyhjiä, mutta lähettyvillä oli tapahtumahetkellä poliiseja.

– Poliiseja ei ollut näissä autoissa, joihin ammuttiin. Poliiseja oli kuitenkin lähettyvillä kuuloetäisyydellä. On vielä epävarmaa, millaisilla sijainneilla autoihin nähden pihalla olleet poliisit olivat, rikoskomisario Esko Salo kertoo Ylelle.

Yhteneväisyyksiä vuodentakaiseen tapaukseen

Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa käytettyä ampuma-asetta.

– Laukaukset osuivat autoihin. Emme varmuudella vielä kuitenkaan tiedä, mihin laukaukset oli osoitettu, Salo lisää.

Hätäkeskukseen ilmoituksen teki ampumisen kuullut sivullinen henkilö.

Ampuminen ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan ainakin kahteen poliisin virka-autoon tuli vaurioita.

Vastaavanlainen ampumistapaus Kuopion poliisiaseman pihalla sattui elokuun lopussa 2021. Tapaus on selvittämättä. Rikoskomisario Esko Salon mukaan on yhtäläisyyksiä vuoden takaiseen tapaukseen on todella paljon, ja on mahdollista, että tekijä on sama.

– Tekotapa- ja paikka on hyvin samantyylinen. Käytännössä samalla kohtaa parkkipaikkaa on ammuttu ampuma-aseella poliisin käytössä olevia ajoneuvoja. Ajoneuvo vaikuttaisi olevan samankaltainen, Salo sanoo.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja tapaukseen liittyen.

Havainnoista voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa muun muassa vahingontekona ja ampuma-aserikoksena. Rikosnimikkeet täsmentyvät tutkinnan edetessä.

Suosittelemme sinulle