Hyppää sisältöön

"Tavoitteellinen yhdessätekijä" – näin itseään luonnehtii Lapin koulutuskeskuksen REDUn uusi rehtori Sirkku Purontaus

Rovaniemeläissyntyinen Sirkku Purontaus palaa uuden tehtävän tuomana takaisin juurilleen Helsingin ja Keski-Pohjanmaan vuosien jälkeen.

Lapin koulutuskeskus REDUn uusi rehtori Sirkku Purontaus kävelee Keski-Pohjanmaan koulutuskeskuksen pihalla alkusyksyn auringonpaisteessa.
Sirkku Purontaus astelee Lapin koulutuskeskuksen REDUn rehtorin työhön joulukuun alussa. Kuva: Eeva Huotari, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
Pirkko Kukko-Liedes

Lapin koulutuskeskuksen REDUn uudeksi rehtoriksi valittu Sirkku Purontaus palaa juurilleen Lappiin ja Rovaniemelle.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtorin työstä hän siirtyy Rovaniemelle syksyn päätteeksi. Virallisesti hän aloittaa uudessa tehtävässä joulukuun alussa. Nykyisen rehtorin Taisto Arkon läksiäiset ovat 1. joulukuuta.

Purontauksella on yli 20 vuoden kokemus rehtorityöstä ammatillisen koulutuksessa. Hän on myös mukana monissa ammatillisen koulutuksen kehittämisverkostoissa ja -yhdistyksissä.

Yhteistyön tärkeys koulutuksen kehittämisessä sekä toteuttamisessa ja kaikessa tekemisessä tulee säännöllisesti esille Purontauksen puheissa. Niinpä ei olekaan ihme, ettei hän tee Lapin koulutuskeskuksen tulevaisuudesta linjauksia tässä vaiheessa.

– Kunnollisen perehtymisen ja yhteisten keskustelujen pohjalta sitten yhdessä teemme suunnitelmia.

Purontaus muistuttaa, että esimerkiksi OECD on hiljattain luonnehtinut Suomen ammatillisen koulutuksen kuuluvan Euroopan huippuihin. Haasteita toki on, eikä rahoitustilanne ole pienin ongelma.

– Osaamisperusteisuus, yksilölliset opinpolut, työelämälähtöisyys ovat hienoja periaatteita. Rahoituksen kanssa on tiukkaa, mutta niillä rahoilla yritämme tehdä parasta laatua

Kysyttäessä Purontaus kuvailee itseään tavoitteelliseksi, verkostoitujaksi ja yhdessätekijäksi.

– Ja uskallan sanoa, että melkoisen ahkera olen. Ja tykkään hiihtämisestä.

Eipä siis ihme, että paluu Rovaniemelle tuntuu hänestä helpolta. Vapaa-ajan asunto Ounasvaaran päällä muuttuu talven tullen vakituiseksi kodiksi.

– Kyllä ne joki- ja vaaramaisemat omilta tuntuvat.

Suosittelemme sinulle