Hyppää sisältöön

Ikääntyneiden influenssarokotusinto reippaassa nousussa pohjalaismaakunnissa

Korona-aikana ikääntyneet ovat ottaneet rokotteita erityisen ahkerasti.

Influenssarokotuspiikki
Ikääntyneiden influenssarokotuskattavuus on ollut noususuunnassa jo useiden vuosien ajan. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Iina Kluukeri

Ikääntyneiden influenssarokotusinto on noussut pohjalaismaakunnissa merkittävästi viime kaudella eli 2021–2022. Asia selviää THL:n valtakunnallisesta rokotusrekisteristä. (siirryt toiseen palveluun)

Huiminta rokotuskattavuuden nousu oli Keski-Pohjanmaalla, lähes 15 prosenttiyksikköä 65-vuotiailla ja sitä vanhemmilla. Se on enemmän kuin valtakunnan tasolla, sillä koko maassa kattavuus nousi 10 prosenttiyksikköä.

Etelä-Pohjanmaalla kattavuus kohosi 8 prosenttiyksikköä, ja Pohjanmaalla reilut 7 yksikköä.

Lue seuraavaksi:Influenssa on nostanut päätään poikkeuksellisesti kesäkuukausina pohjalaismaakunnissa

Paras influenssarokotuskattavuus pohjalaismaakunnista on Keski-Pohjanmaalla. Siellä 65-vuotiaista piikin otti 67 prosenttia ja eteläpohjalaisista taas 57.

Pohjalaisten into influenssarokotuksiin oli koko maan heikointa, vain hieman yli puolet (50,3) ikääntyneistä otti influenssapiikin. Koko maan tasolla ikääntyneiden rokotuskattavuus on valtakunnallisen rokotusrekisterin mukaan 63 prosenttia.

Ikääntyneiden influenssarokotuskattavuus on ollut noususuunnassa jo useiden vuosien ajan. Korona-aikana rokotteita on otettu erityisen ahkerasti. Osa noususta voi selittyä myös sillä, että tietoja saadaan aiempaa kattavammin rokotusrekisteriin.

Kunnittain tarkasteltuna kattavuuserot ovat edelleen suuria. Kaikkiaan yli 200 kuntaa ylsi kuitenkin yli 60 prosentin kattavuuteen.

Suosittelemme sinulle