Hyppää sisältöön

Onnetar suosi pientä kuntaa jo toistamiseen – Siilinjärvellä arvaillaan jälleen, kuka sai Suomen suurimman lottovoiton

Siilinjärvellä alkoi jälleen kuhina miljonääreistä. Paikallisella R-Kioskilla pelattu kuponki voitti Suomen kautta aikojen suurimman lottovoiton, 15,8 miljoonaa euroa. Voitto menee yhdelle pelaajalle.

Onnetar suosi pientä kuntaa jo toistamiseen – Suomen historian suurin lottovoitto pelattiin Siilinjärvellä tässä kioskissa
Onnetar suosi pientä kuntaa jo toistamiseen – Suomen historian suurin lottovoitto pelattiin Siilinjärvellä tässä kioskissa

Onnetar pysyy suosiollisena pienelle pohjoissavolaiselle Siilinjärven kunnalle. Suomen lottohistorian suurin voittosumma, 15,8 miljoonaa euroa, osui lauantaina pieneen pohjoissavolaiseen kuntaan. Koko voittosumma menee yhdelle pelaajalle.

Edellisen kerran voittokahveja juotiin lähes päivälleen kolme vuotta sitten, elokuun 23. päivä vuonna 2019. Silloin paikallisen K-Supermarketin veikkausporukka voitti kaikkien aikojen suurimman Eurojackpotin, lähes 92 miljoonaa euroa. Voittosumma jaettiin 50 osaan, joten kuntaan syntyi tiettävästi kertaheitolla 49 miljonääriä, sillä yhdellä voittajalla oli hallussaan kaksi osuutta.

Uudesta lottovoittajasta ei vielä ole tarkempaa tietoa. Se kuitenkin on varmaa, että voitto puhuttaa nyt Siilinjärvellä.

R-Kioskin myyjä Oona Moilanen ei aloittaa veikkaamista, vaikka historian suurin lottovoitto pelattiin omalla työpaikalla. Kuva: Sami Takkinen / Yle

"Voi olla joku ohikulkijakin"

Voittokuponki pelattiin paikallisella R-Kioskilla. Kioskin myyjä Oona Moilanen kertoo, että uusin lottovoittaja ei välttämättä ole oman kunnan alueelta. Siilinjärvi on myös ulkopaikkakuntalaisten veikkaajien suosiossa.

– Se voi olla joku ohikulkijakin. Kun tässä käy ulkopaikkakuntalaisia, monesti kuulee heidän sanovan, että "Siilinjärven ohi kun kulkee, on pakko aina lotota, koska täällä on niin hyvä onni", Oona Moilanen kertoo.

Veikkausvoitto on nyt puheenaihe ylitse muiden.

– Kyllä tänään on käynyt useampi sellainen asiakas, jotka eivät normaalisti näin maanantaisin täällä kävisi. Voitto puhuttaa kylällä ja arvuutellaan, kuka on voittaja, Oona Moilanen kertoo.

Moilanen uskoo, että lottovoitto tuo uusia pelaajia R-Kioskiin samaan tyyliin kuin Eurojackpotin voitto K-Supermarkettiin.

Keskuskukka ja hautauspalvelu Materon yrittäjä Tuija Matero kertoo, että aikaisempi Eurojackpot-voitto näkyi myös kukkakaupassa. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Aiempi jättipotti näkyi kukkakaupan tilauksissa

Paikallisen Keskuskukka ja hautauspalvelu Materon yrittäjä Tuija Matero kertoo, että kylällä kuhisee nyt.

– Onhan tämä jännittävä tilanne, että pienelle paikkakunnalle sattuu toistamiseen tällainen onnenkantamoinen.

Matero kertoo, että aikaisempi Eurojackpot-voitto näkyi myös kukkakaupassa usean sadan euron kukka-asetelmatilauksina. Uusin lottovoitto ei ole vielä ehtinyt näkyä kaupankäynnissä.

Siilinjärveläinen Oiva Vatanen iloitsee, että kuntaan tuli ehkä jälleen uusi miljonääri. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Paikalliselle Oiva Vataselle vuoden 2019 Eurojackpot-voitto oli erityinen ilonaihe, koska voittosumma jaettiin niin monen kesken. Kateutta Vatanen ei ole tuntenut, vaikka ehtikin viikonloppuna jo hetken pohtia, että olisiko lottovoitto tullut omalle kupongille. Ei ollut. Vatanen löytää myös selvän syyn Siilinjärven hyvään onneen lottopeleissä.

– Me veikataan niin paljon, siitähän se johtuu. Se on hyvä, että rahaa tulee.

Vatasen mukaan lottovoittajien suuri määrä pienessä 21 000 asukkaan kunnassa ei näy ulospäin.

– Eihän kukaan tule sanomaan, että hän on voittaja. Jos joku ostaa hienon auton, niin siitä voi ehkä veikata, että tuo se ehkä on.

Kioskin myyjä kertoo, että moni ohikulkija täyttää lottokupongin Siilinjärvellä kunnan voittoisan maineen vuoksi. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Suosittelemme sinulle