Hyppää sisältöön

Atria tehostaa siipikarjatuotantoa – muutosneuvottelut voivat johtaa keskittämisen Nurmoon

Yt-lain mukaiset muutosneuvottelut alkavat ensi viikolla Atrian Sahalahden siipikarjatehtaalla. Seuraavaksi neuvottelut alkavat myös Nurmossa, mutta siellä neuvotellaan uuden tehtaan tuomista uusista tehtävistä ja toimintatavoista.

Atrian Nurmon tehdas laajenee entisestään, kun uusi siipikarjatehdas valmistuu parin vuoden sisällä. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Atria aikoo tehostaa siipikarjaliiketoiminnan kilpailukykyä ja kannattavuutta.

Se tarkoittaa muutosneuvotteluja Kangasalan Sahalahden siipikarjatehtaalla ja mahdollista tehtaan sulkemista. Tehostamistoimilla tavoitellaan 5 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Muutosneuvottelut voivat toisin sanoen johtaa siipikarjatuotannon keskittämiseen Nurmoon.

Toisessa vaiheessa käydään muutosneuvottelut myös Nurmon siipikarjayksikössä. Niiden tavoitteena on valmistautua suurinvestoinnin eli uuden siipikarjatehtaan käyttöönottoon, ja varautua uusiin työtehtäviin ja toimintatapoihin.

Atria Suomen toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi ei halua spekuloida, mihin neuvottelut johtavat. Hän ei myöskään puhu keskittämisestä.

Ala-Fossi toteaa, että Nurmossa muutosneuvotteluista tulee pitkät.

– Ne jatkuvat sinne saakka, kunnes uusi tehdas otetaan käyttöön vuoden 2024 lopulla.

Tehdasinvestointi lisää siipikarjatuotannon kapasiteettia, mutta markkinat lopulta ratkaisevat, minkälaista kasvusta tulee. Ala-Fossi ei kerro, mitä se voi tarkoittaa työntekijöiden kannalta. Nurmon siipikarjatehtaalla työskentelee tällä hetkellä noin 470 työntekijää.

Siipikarjatehtaan laajennus on 155 miljoonan euron jätti-investointi.

Lue myös: Atrian uusi siipikarjatehdas harjakorkeudessa – suurinvestointi valmistuu 2024

Suosittelemme sinulle