Hyppää sisältöön

Autoliike Wetteri hakee Helsingin pörssistä lisää muskeleita ja vahvaa valtakunnallista kasvua

Oululainen Wetteri on kesästä alkaen valmistellut pörssilistautumistaan. Järjestely tehdään jo pörssissä olevan Soprano-yhtiön kautta. 60 vuotta toiminut Wetteri tavoittelee tuntuvaa kasvua.

Kemin Wetterillä myynnissä oleva plug-in hybrid
Wetteri vastaa yritys- ja pörssijärjestelyillään muun muassa autoilun sähköistymisen aiheuttamaan autokaupan murrokseen. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Risto Ukkonen

Pohjoisessa laajalti toimivan autoliike Wetterin omistus vaihtui toukokuussa paikallisesti. Sen jälkeen Wetteri ja jo Helsingin pörssissä oleva Soprano-yhtiö ilmoittivat kesäkuussa omistusjärjestelyistään, jotka nostavat Wetterin pörssiyhtiöksi.

Oululaisen autoliikkeen hallituksen puheenjohtajan Markku Kankaalan mukaan valmistelut ovat edenneet suunnitellusti ja yhtiö listautuu vielä tämän vuoden aikana.

Wetteri perustettiin vuonna 1960, ja se on jo nyt yksi Suomen suurimmista yksityisistä autotaloista. Sillä on yli 600 työntekijää ja 25 toimipaikkaa suurelta osin Pohjois-Suomessa. Yhtiön tavoitteena on jatkossa kasvaa muun muassa yritysostojen avulla.

– Autokauppa on isossa murroksessa, ja pörssistä saamme lisää muskeleita kasvuun. Kyllä me aikalailla tulemme koko maan kattavaksi kasvamaan ja ostamme yrityksiä seuraavien vuosien aikana, Kankaala arvioi Wetterin jatkonäkymiä.

Uusien autojen myynnin lisäksi Wetterillä on huolto- ja varaosaliiketoimintaa ja käytettyjen autojen myyntiin keskittynyt Autotalo Mobila Oy sekä raskaan kaluston puolella toimiva Wetteri Power Oy.

Aiheesta voi keskustella keskiviikkoon 21. syyskuuta kello 23:een asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle