Hyppää sisältöön

Uusia malminetsintälupia haetaan Posion Maaninkavaaran alueelle

Latitude 66 Cobalt -kaivosyhtiön uudet malminetsintälupahakemukset Posion Maaninkavaaran alueella ovat edenneet kuulutusvaiheeseen.

Cobalt 66 malminetsintähakemusalueet
Kuvassa sinisellä Latitude Cobaltin 66 -kaivosyhtiön malminetsintälupahakemukset, jotka on kuulutettu jo aiemmin, siniraidallisena nyt kuulutetut alueet ja vihreällä alue, josta yhtiö on luopunut. Kuva: Latitude Cobalt 66
Vesa Vaarama
Avaa Yle-sovelluksessa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on kuuluttanut Latitude 66 Cobalt -kaivosyhtiön kolme Posiolla sijaitsevaa malminetsintälupahakemusta.

Haarakumpu 2, Kivivaara ja Valkamalahti -nimiset alueet sijaitsevat Maaninkavaaran kylän ja valtatien numero viisi läheisyydessä. Alueiden pinta-ala on yhteensä 798 hehtaaria.

Latitude 66 Cobalt -kaivosyhtiöllä on nyt kuulutettujen alueiden vieressä Maaninkavaaran Haarakummussa kolme jo aiemin kuulutusvaiheeseen edennyttä etsintälupahakemusta. Niiden yhteenlaskettu koko on 907,48 hehtaaria.

Latitude 66 Cobalt aikoo etsiä kyseisillä alueilla erityisesti kobolttia, kuparia ja kultaa.

Yhtiö on tehnyt alueella helikopteritutkimuksia kesällä 2021 ja viime talven aikana tehnyt myös pohjamoreeninäytteenottoa.

– Näiden tutkimustulosten pohjalta on perusteltua jatkaa tutkimuksia nyt kuulutettavilla alueilla. Sen sijaan Maaninkavaaran kylän länsipuolella sijaitsevan Posio koillinen -alueen kohdalla olemme päättäneet tutkimustulosten perusteella luopua lupahakemuksesta, kertoo vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jussi Lähde yhtiön tiedotteessa.

Kuulutukset ovat Tukesin sivuilla nähtävissä vähintään 30 päivän ajan. Kuulutuksista luvan myöntämiseen menee yleensä 3-4 kuukautta.

Malminetsintälupa on lainvoimainen vasta mahdollisten valitusten jälkeen.

Lue myös:

Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt etsii malmeja Kuusamossa ja Posiolla

Kobolttiyhtiö siirtää kairasydämet Posiolle – Kuusamon rakennushanke jäihin

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme