Hyppää sisältöön

Yle aloittaa ennakkoarvioinnin verkossa tarjoamistaan äänisisällöistä – tarkastelua pyysi kaupallisen radion kattojärjestö

Arvioitavina eivät ole radiokanavien suorat lähetykset verkossa. Hallintoneuvoston puheenjohtajan mukaan Ylen äänisisältöjen tarjonta verkossa ei ole varsinainen uusi palvelu.

Ylen verkossa välittämät erilaiset äänisisällöt ennakkoarvioidaan, radiokanavien lähetyksiä arviointi ei koske. Kuva: Frida Lönnroos / Yle

Ylen verkossa välittämät erilaiset äänisisällöt menevät tarkasteluun.

Kaupallisen radion kattojärjestö Radiomedia ry teki ennakkoarviointipyynnön viime talvena ja Ylen halintoneuvosto päätti tiistaina aloittaa sisältöjen tarkastelun.

Yle-lain mukaan ennakkoarviointi pitää tehdä sellaisista uusista palveluista ja toiminnoista, joilla voi olla vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen. Niiden pitää olla myös merkittävyydeltään, kestoltaan ja kustannuksiltaan olennaisia, Ylen hallintoneuvosto tiedottaa.

Hallintoneuvoston harkinnan mukaan ennakkoarviointi voidaan tehdä muutoinkin, jos se on perustellusta syystä tarpeellista. Arvioinnin piiriin eivät kuulu radiokanavien suorat lähetykset verkossa.

– Hallintoneuvosto päätti yksimielisesti, että ennakkoarviointi on syytä toteuttaa, vaikka Ylen äänisisältöjen tarjonta verkossa ei olekaan varsinainen uusi palvelu. Ennakkoarvioinnissa voidaan tarkastella perusteellisesti Ylen äänisisältöjen julkisen palvelun arvoa kansalaisille ja toisaalta mahdollisia vaikutuksia markkinoihin, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen (kok).

Ennakkoarvioinnit tehdään ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Yhtiön johto ei osallistu menettelyyn tai kommentoi sitä, jotta hallintoneuvosto saa täyden työrauhan.

Ennakkoarvioinnin yhteydessä pyydetään kilpailuviranomaisen, kuluttajaviranomaisen ja alan keskeisten toimijoiden lausunnot tai kuullaan heitä suullisesti.

Kaikki ennakkoarvioinnin asiakirjat ja aikataulut löytyvät Ylen verkkosivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Ylen hallintoneuvosto käsittelee ennakkoarviointia ja Ylen internetissä tarjoamia äänisisältöjä mahdollisesti vielä tämän vuoden lopulla.

Suosittelemme sinulle