Hyppää sisältöön

Vasemmistoliiton Lohikoski myöntää, että puolue rikkoi pelisääntöjä irtiotollaan potilasturvallisuuslaissa – "Lakko-oikeus on meille erittäin tärkeä asia"

Vasemmistoliiton ryhmäkokous arvioi torstaina, että mitä seurauksia maanantain äänestyksestä on kansanedustajille.

Vasemmistoliiton Lohikoski: Puolue rikkoi pelisääntöjä
Vasemmistoliiton Lohikoski: Puolue rikkoi pelisääntöjä
Matti Konttinen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Lohikoski myöntää, että puolue rikkoi hallituksen pelisääntöjä potilasturvallisuuslakia koskevassa äänestyksessä maanantaina.

Äänestyksessä viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa äänesti hallituksen esitystä vastaan. Lohikoski itse oli poissa äänestyksestä.

– Tässä kohtaa yritin olla ryhmälle solidaarinen, että en mene painamaan punaista vaikka en kannattanut tätä lakia. Jätin sen takia kokonaan äänestämättä, Lohikoski selitti Ylen aamun haastattelussa keskiviikkona.

Lohikosken mukaan lakiesitys oli vasemmistoliitolle iso periaatteellinen kysymys työväenpuolueena.

– Lakko-oikeus on meille erittäin tärkeä asia. Lain rajaaminen oli todella hankala asia. Muokattu versio lakiehdotuksesta riitti osalle ja osalle ei.

Vasemmistoliiton ryhmäkokous arvioi torstaina, että mitä seurauksia maanantain äänestyksestä on kansanedustajille.

Keskustan Ovaska: "Ei millään tavalla hyväksyttävää"

Hallituskumppani keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jouni Ovaska arvioi, että vasemmistoliiton toiminta tulee vaikuttamaan toimintakulttuuriin ja yhteistyöhön hallituksessa.

Ovaska pitää hyvänä, että vasemmistoliitto käy asian läpi.

– Asia on myös pääministerin käsissä, että miten hän katsoo, miten hänen hallituksensa toimii. Eihän tämä ole millään tavalla hyväksyttävää, Ovaska totesi.

Lue myös:

SDP:n Lindtman: Vasemmistoliiton käytävä vakava keskustelu hallituksessa jatkamisesta – irtiotto potilasturvallisuuslaista kuohuttaa hallituksessa

Eduskunta hyväksyi kiistellyn potilasturvallisuuslain äänin 109–38 – katso, miten kansanedustajasi äänesti

Suosittelemme sinulle