Hyppää sisältöön

Jukolan viestiä haetaan Kainuuseen: vaikka tapahtuma on iso, sitä ei kannata pelätä

Maailman suurinta viestisuunnistuskilpailua haetaan Kainuuseen viiden tai kuuden vuoden päähän. Tapahtumaa ei ole aiemmin järjestetty Kainuussa.

Vuoden 2023 Jukola järjestetään Porvoossa. Kuva: Frida Frankenhaeuser / Yle

Sotkamon Jymy ja Vuokatti Sport lähtevät hakemaan Jukolan viestin järjestämisoikeutta Kainuuseen.

Maailman suurinta viestisuunnistuskilpailua ei ole aiemmin järjestetty Kainuussa. Järjestämisoikeus myönnettiin Kainuulle kerran, mutta siitä luovuttiin ennen kuin tapahtumaa ehdittiin järjestää. Vielä elokuussa Kainuun Suunnistus ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Schroderus arvioi, että Jukola on Kainuun talousalueelle liian iso tapahtuma järjestettäväksi.

Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Mari Varjosen mukaan Kainuulla ei ole kuitenkaan varaa jättää hienoa tapahtumaa hakematta. Tätä päätöstä vahvistivat Jukolan johtoryhmän katselmuksessa saatu positiivinen palaute ja Sotkamon Jymyn päätös mukana olosta kilpailuteknisten järjestelyjen toteuttamisessa.

– Meillä on kaikki puitteet ja innokasta talkooväkeä. Kysymysmerkki tietenkin on, että saadaanko me se tänne. Matkassa on mukana kokeneita Jukolan järjestäjiä, ei jäädä pelkäämään tapahtumaa, Varjonen kertoo.

Tapahtumaa haetaan viiden tai kuuden vuoden päähän, eli vuosille 2027 tai 2028.

Lue lisää: Suomessa on neljä maakuntaa, joissa ei ole ikinä järjestetty Jukolan viestiä – syynä huonot maastot ja pienet seurat

Aiheesta voi keskustella torstaihin 22. syyskuuta kello 23:een asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Korjattu 21.9.2022 kello 11.22: Elokuussa Jukolan viestin järjestämistä Kainuussa arvioi Kainuun Suunnistus ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Schroderus, ei Kainuun Suunnistajat ry kuten jutussa aiemmin luki.

Suosittelemme sinulle