Hyppää sisältöön

Kesä tuo taas ristelyvieraita Ouluun – uutena kohteena on myös Kalajoki

Oulussa ristelijät saapuvat rahtisatamaan, josta järjestetään bussikuljetukset retkille ja kaupunkiin. Arkistokuvassa Quest for Adventure, joka kiinnittyi Oulun satamaan 28. toukokuuta 2012. Kuva: Yle / Risto Degerman

Ouluun on tulossa ensi kesänä neljä kansainvälistä risteilyalusta, jotka tuovat kaupunkiin yhteensä noin 2800 ristelyvierasta. Ristelykausi alkaa kahden noin 250 matkustajan aluksen vierailulla touko-kesäkuussa. Nämä alukset poikkeavat matkan aikana myös Kalajoella.

Myöhemmin kesällä saapuvat isommat ristelyalukset tulevat Ouluun Saksasta ja niiden asiakkaina on pääasiassa saksalaisia ja brittiläiisä matkustajia. Toisessa mukana on 900 ja toisessa noin 1200 matkustajaa.

Alkukesän aikana Kalajoelle ja Ouluun tulevat kaksi expedition-alusta tuovat mukanaan matkustajia, jotka odottavat matkalta tavanomaisia ristelyjä enemmän elämyksiä, kertoo risteilyjen paikallisen järjestäjän Go Arctic Oy:n liiketoimintajohtaja Sipe Åqvist.

– Esimerkiksi tarjolla on Oulussa Koitelinkoskella koskiuintia, melontaa ja yöllisiä pöllöretkiä lintuoppaiden johdolla, kertoo Åqvist.

Lintu- ja luontoteema korostuu myös siinä, että yksi retkikohde on Liminganlahti.

Aiemmin Oulussa on vieraillut lähinnä yksittäisiä ristelijöitä, mutta koronan takia näissäkin matkoissa on ollut katkos.

Sipe Åqvist kertoo, että jatkossa Go Arcticin tavoitteena on lisätä ristelyjen määrää niin, että vuoden aikana ristelyjä voisi olla noin kymmennen.

Aiheesta lisää:

Oulun satamaan on tulossa talviristeilyaluksia – elämysristeilyjen matkustajat viedään tunturiin ja porotilalle

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle