Hyppää sisältöön

Mikko Valtosen näyttely päihitti Leonardo da Vincin ja von Wrightin veljekset Kuopion taidemuseossa

Mikko Valtonen – Syvään päätyyn -näyttelyssä kävi keskimäärin kuukaudessa suurempi joukko ihmisiä kuin vuoden 2018 Veljekset von Wright sekä vuoden 2021 Leonardo da Vincin näyttelyissä.

Kuopion taidemuseon intendentin Marjan Lounin käsissä on Mikko Valtosen maalaus, joka kuvaa hyvin hänen värikästä sarjakuvamaista tyyliään. Teos on vuodelta 1998. Kuva: Marianne Mattila / Yle

Lapinlahtelaistaiteilija Mikko Valtosen vastikään päättynyt näyttely Kuopion taidemuseossa on ollut menestys. Taidemuseon mukaan useat Valtosen taiteesta kiinnostuneet matkustivat varta vasten Kuopioon näyttelyn houkuttelemana.

Mikko Valtonen – Syvään päätyyn -näyttelyssä kävi 21. toukokuuta–18. syyskuuta lähes 12 000 ihmistä. Näyttelyn keskimääräinen kuukausikävijämäärä oli isompi kuin viime vuoden Leonardo da Vincin tai vuoden 2018 von Wrightin veljesten näyttelyissä.

Museon tiedotteen mukaan mahdollisuus esitellä Valtosen tuotantoa näin suurena näyttelynä yhteistyössä taiteilijan siskon Anni Valtosen ja Mikko Valtosen perikunnan kanssa oli ainutlaatuista Kuopion taidemuseolle.

Mikko Valtonen tunnettiin maalausten lisäksi myös sarjakuvistaan. Hän nosti teoksissaan esiin ihmisenä olemisen vaikeuteen ja minuuden hajoamiseen liittyviä teemoja, joita hän käsitteli kuitenkin huumorin ja lempeyden kautta.

Valtonen kuoli vuonna 2019 Varpaisjärvellä.

Kuopion taidemuseossa oli menneen kesän aikana esillä myös Osmo Monto – Kasvokkain -näyttely sekä kokoelmanäyttely Taiteilijan katse.

Lue myös:

Synkistä aiheista ammentaneen kuvataitelija Mikko Valtosen elämäntarinasta tehdään näyttely – yksityiskokoelmien teoksia kaivataan lisää

Suosittelemme sinulle