Hyppää sisältöön

Kuopio aikoo alentaa nopeuksia Vehmersalmella ja Riistavedellä

Kuopion tonttikatujen nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa. Leväsen kaupunginosassa, Vehmersalmella ja Riistavedellä on tonttikatuja, joiden rajoituksia ei ole vielä alennettu.

Kuopion kaupungilla on käytössä 30 kilometriä tunnissa nopeusrajoitus asuinalueiden tonttikaduilla. Kuvituskuva. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Kuopion kaupunki aikoo alentaa nopeusrajoituksia tonttikaduilla Vehmersalmella, Riistavedellä ja Leväsen kaupunginosassa. Kuopiossa tonttikatujen nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa, mutta kaikkialla rajoituksia ei ole vielä muutettu.

Esimerkiksi Leväsen kaupunginosassa on muutamia tonttikatuja, joilla nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa. Jatkossa niilläkin on tarkoitus olla kolmenkympin nopeusrajoitus.

Vehmersalmella puolestaan on saneeraamattomia katuja, joiden rajoituksia ei ole vielä muutettu. Lisäksi Syvähiekan alueella on tonttikatuja, joiden nopeusrajoitus aiotaan alentaa 40 kilometristä 30 kilometriin tunnissa.

Myös Riistavedellä osa tonttikatujen rajoituksista on tarkistamatta. Melalahden taajaman läpi kulkevalta Keskustieltä erkanevien tonttikatujen nopeusrajoitus ollaan alentamassa nykyisestä 40 kilometristä 30 kilometriin tunnissa.

Joensuuntien eteläpuolella sijaitsevilla Hovimäentiellä sekä Kuukantiellä nopeusrajoitus on puolestaan tällä hetkellä 80 kilometriä tunnissa, ja se aiotaan muuttaa 40 kilometriin tunnissa.

Kuopion kaupunkirakennelautakunta käsittelee nopeusrajoitusten alentamista kokouksessaan 28. syyskuuta.

Lue myös:

Kaupungit rajoittavat ajonopeuksia keskustoissa liikenteen rauhoittamiseksi – osaa muutokset ärsyttävät, koska niiden pelätään hidastavan autoilua

Suosittelemme sinulle