Hyppää sisältöön

Sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima asetettiin konkurssiin – Kesko vastusti konkurssihakemusta

Kymenlaakson käräjäoikeus on asettanut Karhu Voiman konkurssiin. Yhtiöllä on velkoja noin 8,5 miljoonaa euroa. Suurin velkoja on Karhu Voiman emoyhtiö KSS Energia.

Sähkölinja
Kouvolalainen Karhu Voima on nyt virallisesti konkurssissa. Kuvituskuva. Kuva: Tapio Termonen / Yle
Mirjam Tahkokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kymenlaakson käräjäoikeus on asettanut sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voiman konkurssiin.

Käräjäoikeus määräsi konkurssipesän pesänhoitajaksi asianajaja Robert Peldánin. Hänen tehtävänsä on muun muassa ottaa haltuunsa pesän omaisuus, laatia pesäluettelo ja selvittää velalliset.

Pesänhoitaja myös ilmoittaa konkurssin alkamisesta velkojille.

Karhu Voima jätti konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen maanantaina.

Lue lisää: Karhu Voima on jättänyt konkurssihakemuksen – noin 20 000 asiakasta joutuu etsimään uuden sähkönmyyjän

Kesko vastusti hakemusta

Kesko on oma-aloitteisesti ilmoittautunut velkojana kuultavaksi konkurssiasiassa. Yhtiö on vastustanut konkurssihakemusta. Se on katsonut, että Karhu Voiman edellytykset konkurssille eivät täyty.

Karhu Voimalla on varoja yli 7,7 miljoonaa euroa ja velkaa yhteensä non 8,5 miljoonaa euroa. Suurin velkoja on Karhu Voiman emoyhtiö KSS Energia. Vain viisi prosenttia veloista kohdistuu muille kuin KSS Energialle.

Kesko on katsonut, että ennen hakemuksen ratkaisemista käräjäoikeuden tulisi pyytää Karhu Voima oy:tä toimittamaan käräjäoikeudelle sen ja emoyhtiön väliseen velka- ja saatavasuhteeseen liittyvän asiakirja-aineiston.

Käräjäoikeus kuitenkin toteaa, että velallinen on ilmoituksensa mukaan maksukyvytön ja katsoo, että asiassa ei ole ilmennyt erityisiä syitä olla hyväksymättä velallisen ilmoitusta.

Käräjäoikeuden ratkaisusta voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen tai pyytää valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Tyytymättömyys on ilmoitettava käräjäoikeudelle viikon kuluessa ratkaisun antamisesta ja määräaika valituksen tekemiseen on 30 päivää.

Lue lisää:

Yrittäjä tuli reissusta ja huomasi, että sähköyhtiö oli pannut pillit pussiin – nyt firmaa odottavat kymmenien tuhansien eurojen tappiot

Noin 100 aurinkosähkön tuottajaa odottaa saataviaan Karhu Voimalta – yhtiötä uhkaava konkurssi voi jättää heidät puille paljaille

Suosittelemme