Hyppää sisältöön

Öljytankkerin tulipalo Porkkalan edustalla saatu sammutettua – ei loukkaantuneita

250 metriä pitkä Alexia-alus on matkalla Turkkiin. Suomenlahden merivartioston mukaan alus on edelleen Viron meripelastusvastuualueella.

Öljytankkeri Alexian kulkema reitti ja onnettomuuspaikka kartalla.
Onnettomuusalus sijaitsee Suomenlahdella Porkkalan edustalla. Kuva: Lähde: MarineTraffic, grafiikka: Samuli Niemi-hukkala / Yle
Marika Harjumaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Porkkalan edustalla öljytankkeri Alexialla syttynyt tulipalo on saatu sammutettua. Suomenlahden merivartiosto kertoo Twitterissä, että kukaan ei loukkaantunut tulipalossa. 250 metriä pitkä alus on edelleen Viron meripelastusvastuualueella noin 10 meripenikulmaa Porkkalasta etelään.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen mukaan tulipalo syttyi aluksen asuintiloissa. Tago Trei Viron poliisista kertoo maan yleisradioyhtiölle, että laivalla olleet saivat palon sammumaan ennen kuin pelastusyksiköt olivat paikalla.

250-metrinen öljytankkeri Alexia joutui tulipaloon Porkkalan edustalla.
Rajavartiolaitoksen kuvaa onnettomuuspaikalta. Kuva: Rajavartiolaitos

Kohteessa oli suomalaisia pelastusyksiköitä. Suomenlahden merivartioston komentaja Mikko Hirvi kertoi aiemmin, että alukselta ei näkynyt savua ulospäin.

250-metrinen öljytankkeri Alexia on MarineTraffic.com-sivuston mukaan matkalla Venäjän Laukaansuun öljynjalostamosta Turkin Istanbuliin.

Suomen merivartiosto tuki virolaisia viranomaisia, jotka johtavat pelastustoimia.

Suosittelemme