Hyppää sisältöön

Viikonloppuna zombit valtaavat Oulun keskustan – Jonna Luopajärvelle, 27, tapahtuma on jo perinne: "Hyvä tilaisuus päästää höyryjä"

Zombie Walk järjestetään lauantaina viidettätoista kertaa. Tapahtuman teemana on tänä vuonna paluu.

Jonna Luopajärvi osallistui Zombie Walk -tapahtumaan ensimmäistä kertaa lukioikäisenä. Tällaisessa asussa Luopajärvi oli vuoden 2019 zombi-kulkueessa. Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Viikonloppuna Oulun keskustassa voi törmätä zombeihin, kun Zombie Walk järjestetään pitkän tauon jälkeen. Koronan vuoksi tauolla ollut tapahtuma järjestetään lauantaina 15. kerran.

Tapahtumaan osallistuminen on pihtiputaalaiselle 27-vuotiaalle Jonna Luopajärvelle jo perinne. Hän kertoo osallistuneensa Oulun Zombie Walk- tapahtumaan ensimmäistä kertaa lukioikäisenä.

Koronan aiheuttaman tauon jälkeen tapahtumaan osallistuminen tuntuu nyt erityisen hyvältä.

– Nyt on kova into päästä möngertämään kaduille ja pelottelemaan ihmisiä. Sopivissa määrin tietysti, hän lisää naurahtaen.

Zombiasuun liittyy henkilökohtainen tarina

Tapahtuman teemana on tänä vuonna paluu, ja teemaa saa tulkita täysin vapaasti. Luopajärven asu on saanut inspiraatiota suhteellisen vasta tapahtuneesta erosta ja se symboloi paluuta sinkkuuteen.

– Asuni on alttarille kuollut morsian. Se symboloi sitä, että olen jättänyt edellisen elämän taakseni ja lähtenyt laahustamaan eteenpäin kohti uusia tavoitteita.

Luopajärvi kertoo olevansa askartelijatyyppi, ja tarvikkeet tämän vuoden asuun ovat löytyneet pitkälti kirpputorilta. Vaatteitaan hän aikoo repiä ja räiskiä niiden päälle tekoverta.

– Enemmän asun rakentaminen on tuhoamisprosessi kuin luomisprosessi. Ei siinä kauaa mene, mutta hauska sekin on ollut prosessina.

"Hyvä tilaisuus päästää höyryjä"

Zombie Walk -tapahtumaan osallistuvat lähtevät liikkeelle lauantaina Mannerheiminpuistosta kello 18. Kävely kestää kokonaisuudessaan noin tunnin.

Jonna Luopajärvi kertoo odotusten viikonloppua kohtaan olevan korkeat. Hänen mielestään tällainen tapahtuma on ihmisten yleiselle hyvinvoinnille tärkeä.

– Kun leikin kautta lähtee vähän örisemään, se voi olla vapauttava kokemus. Hyvä tilaisuus päästää höyryjä, Luopajärvi summaa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 24. syyskuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle