Hyppää sisältöön

Pitkä kiista Teollisuusliiton ja Sievi Elementin välillä on ohi – työtaistelutoimenpiteet loppuvat

Kiistaa on käyty kolmen kuukauden ajan paikallisesta sopimuksesta. Teollisuusliitto ei hyväksynyt henkilöstön valitsemaa luottamushenkilöä.

Sievi Element - yhtiön toimitila Sievissä.
Sievi Elementin tehdas on osa Sievi Groupia. Arkistokuva. Kuva: Sievi Element Oy. Kuva: Sievi Element Oy
Pekka Loukkola

Pitkään kestänyt kiista paikallisesta sopimuksesta ja luottamushenkilövalinnasta Teollisuusliiton ja Sievi Element Oy:n välillä on saatu sovittua. Teollisuusliiton organisoima lakko kesti 102 päivää.

Yhtiön ja sen henkilöstön välinen paikallinen sopimus pysyy voimassa. Samoin luottamusvaltuutetun asema henkilöstön edustajana säilyy.

Sievi Element Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Silver kertoo, että sovintoon päästiin pitkällisten neuvotteluiden jälkeen.

– Olemme tyytyväisiä, että sopu syntyi. Teollisuusliitto myöntyi vaatimuksiimme. Me puolestamme myönnyimme luottamusmiehen asemaan tehtyyn muutokseen, eli työt jatkuvat ja hyvä näin, kertoo Silver.

Kiista alkoi kesäkuussa, kun Sievi Element ja sen henkilöstö tekivät paikallisen sopimuksen työpaikalla sovellettavista yleisistä työehdoista. Henkilöstöä edusti neuvotteluissa henkilöstön enemmistön valtuuttama luottamusvaltuutettu.

Teollisuusliitto ei hyväksynyt paikallista sopimusta, eikä sitä, että henkilöstöä edustaa luottamusvaltuutettu. Teollisuusliitto vaati, että yhtiö tekisi liiton kanssa työehtosopimuksen.

Lisäksi Teollisuusliitto vaati, että koko henkilöstön edustajana toimisi neljän Sievi Elementin Teollisuusliittoon kuuluvan työntekijän valitsema luottamusmies.

Yhtiö ei suostunut Teollisuusliiton vaatimuksiin ja Teollisuusliitto aloitti 13.6.2022 lakon yhtiössä. Heinäkuussa Teollisuusliitto julisti yhtiötä kohtaan saarron. Yli 80 prosenttia Sievi Elementin työntekijöistä vastusti Teollisuusliiton työtaistelutoimenpiteitä.

Yhtiöllä on noin 120 työntekijää ja se on osa Sievi Groupia ja toimittaa puurakenteisia seinäelementtejä sekä valmisosia ammattirakentajien tarpeisiin.

Aiheesta lisää:

Teollisuusliitto jätti rikosilmoituksen Sievi Element Oy:sta, syyttää järjestäytymisvapauden loukkaamisesta

Sievi Element Oy ei hyväksy Teollisuusliiton valitsemaa pääluottamusmiestä ja vetoaa lopettamaan työtaistelutoimet

Teollisuusliitto syyttää Sievi Element Oy:tä työntekijöiden painostamisesta – työnantajan mukaan väitteet ovat perättömiä

Suosittelemme sinulle