Hyppää sisältöön

Seiskan toimitus kiistää Journalisti-lehden tiedot työilmapiirin ongelmista

Seiskan toimittajien vastineessa sanotaan, että toimituksessa on mukava ilmapiiri. Journalisti-lehti kertoi viikko sitten laajassa artikkelissa ongelmista Seiskan toimituksen ilmapiirissä.

Kuvassa seiska lehden numeroita.
Seiskan vastineessa kiistetään Journalisti-lehden esiinnostamat ongelmat. Kuva: Jouni Immonen / Yle
Anton Vanha-Majamaa

Seiskan toimitus on tehnyt Journalisti-lehdelle vastineen, joka liittyy Journalistin viikko sitten julkaisemaan artikkeliin (siirryt toiseen palveluun). Yle on nähnyt vastineen.

Journalistin artikkelissa kerrottiin, että useat Seiskan toimituksen työntekijät ovat uupuneita työtahtiin ja työilmapiiri on jo pitkään ollut huono.

Vastineessa sanotaan, ettei Journalistin artikkeli "yksinkertaisesti pidä paikkaansa". Vastineen allekirjoittajina on parikymmentä Seiskan toimituksen työntekijää, mukaan lukien useita toimittajia ja pääluottamusmies.

Vastineen mukaan jutussa esimerkiksi annetaan virheellinen kuva henkilöstötutkimuksen tuloksesta, jonka tulos oli ottanut "aimo harppauksia ylöspäin" jo syksyllä 2021.

Ongelmia aiempien päätoimittajien alaisuudessa

Seiskan toimituksen oman havainnon mukaan väite suuresta sairauspoissaolojen määrästä ja toimituksen uupumuksesta on "rajusti virheellinen". Seiska kiistää myös väitteet erikoistoimittajien eduista ja "päätoimittajan suosikeista".

Vastineessa todetaan, että Seiskan toimituksessa oli vakavia ongelmia yli kolme vuotta sitten aiempien päätoimittajien alaisuudessa, ja Journalisti-lehdessä esitetty kritiikki liittyy tuon ajan ongelmiin. Vastineen mukaan Journalistin juttu julkaistiin siis kolme vuotta liian myöhään.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson kuitenkin kertoi Ylelle myöhemmin torstaina, että Journalistin juttuun on haastateltu paitsi nykyisiä seiskalaisia myös nykyisen päätoimittajan aikana lehdestä lähteneitä.

Seiskan toimittajien vastineessa jatketaan, että "emme sano, että jokainen työntekijä saapuu intoa puhkuen hymyssä suin joka päivä töihin, mutta varmaan aika harva yritys sellaista voi väittää".

– Toimituksessamme on kuitenkin tänä päivänä mukava ilmapiiri ja journalistin ohjeita noudatetaan hyvin tarkasti, vastineessa kirjoitetaan.

Päätoimittaja sanoi kantavansa vastuun

Seiskan päätoimittaja Jari Peltomäki kiisti monet väitteistä Ylelle jo viikko sitten. Hän sanoi lähtökohdakseen sen, että työntekijöillä on hyvä olla.

– Tämä on selkeästi mietinnän ja kehittymisen paikka, Peltomäki sanoi.

Yle kysyi Peltomäeltä, aiheuttaako Journalistin artikkeli muutoksia Seiskan työtavoissa.

– Minä toimituksen vetäjänä kannan tietysti vastuuni ja on selvää, että kaikki eivät ole tarvittavaa tukea saaneet, eli tässä en ole onnistunut ja tätä pyydän anteeksi. Käymme toimituksessa lähipäivinä läpi ihmisten tuen tarvetta, jaksamista ja etsimme yhdessä ratkaisuja minun johdollani, Peltomäki vastasi sähköpostilla.

Juttuun on täydennetty 22.9.2022 kello 17.55 Maria Petterssonin kommentti haastateltujen taustoista.

Lue myös:

Seiskan työntekijät kertovat Journalisti-lehdessä vakavista ongelmista työpaikallaan – Päätoimittaja: "Kannan tietysti vastuuni"

Seiska tuli keskelle 1990-luvun alun lamaa ja nousi hetkessä suursuosioon. Vastaava päätoimittaja Jari Peltomäki sanoo viihdelehden vaikuttaneen siihen, miten poliitikoista kerrotaan viihdeobjekteina.

Suosittelemme sinulle