Hyppää sisältöön

Markus Mustajärvi sai eduskuntaryhmältä rangaistuksen potilasturvallisuuslakia vastaan äänestämisestä

Markus Mustajärvelle ja neljälle muulle vasemmistoliiton kansanedustajalle määrätty sanktio on ryhmän sisäinen asia.

Markus Mustajärvi puhuu.
Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi puolustusvaliokunnan tiedotustilaisuudessa toukokuussa 2022. Kuva: Silja Viitala / Yle
Mia Sivula

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Jussi Saramon mukaan kansanedustaja Markus Mustajärvi on saanut rangaistuksen, kuten muutkin maanantaina potilasturvallisuuslakia vastaan äänestäneet vasemmistoliiton kansanedustajat.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä oli koolla torstaina. Päätöksen sisällöstä ei kerrota tarkemmin vaan sanktio on ryhmän sisäinen asia.

Vastaan äänestivät myös vasemmistoliiton kansanedustajat Katja Hänninen, Anna Kontula, Jari Myllykoski ja Suldaan Said Ahmed. Neljä vasemmistoliiton edustajaa oli poissa äänestyksestä.

Mustajärvi perusteli äänestyspäätöstään Ylelle sanoen, että työtaisteluoikeus on pyhä asia, eikä vasemmiston pidä horjuttaa sitä millään tavoin.

Mustajärvi ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Vastaan äänestäneitä on aikaisemmin erotettu

Vasemmistoliitto on aiemmin erottanut kansanedustajia eduskuntaryhmästä, jos he ovat äänestäneet vasemmistoliiton ollessa hallituksessa hallituksen esityksiä vastaan.

Yksitoista vuotta sitten Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho erotettiin hallitukseen kuuluneen vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä, koska he äänestivät kokoomuksen Jyrki Kataisen pääministerivalintaa vastaan sekä hallitukselle epäluottamusta hallitusohjelmaa koskevassa äänestyksessä.

Vuonna 1995 vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotettiin lappilainen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä, koska hän äänesti muun muassa lapsilisien leikkausta vastaan.

Tennilä, Mikko Kuoppa ja myöhemmin myös Veijo Puhjo perustivat oman Vasemmistoryhmäksi nimetyn eduskuntaryhmän vaalikaudelle 1995–1999.

Lue myös:

Potilasturvallisuuslakia vastaan äänestänyt Markus Mustajärvi: "Työtaisteluoikeus on pyhä asia"

Kaikki lappilaiset kansanedustajat äänestivät potilasturvallisuuslaista – vasemmistoliiton Mustajärvi äänesti hallitusta vastaan

Suosittelemme sinulle