Hyppää sisältöön

Yle aloittaa Uutiskoulun ensi vuonna: Tavoitteena saada alalle muitakin kuin journalismitaustaisia osaajia

Ylen Uutiskoulun tarkoituksena on löytää uusia osaajia perinteisen journalismikoulutuksen ulkopuolelta. Haku tammikuussa alkavaan Yle Uutiskouluun on avautunut.

Lapsille uutisia tekevää Yle Mixiä juontavat Kiia Keskikylä (vas) ja Jasmin Beloued. Kuva: Arttu Timonen / Yle
Ville Vedenpää

Yle Uutiset ja Yle Urheilu aloittavat Ylen oman journalistisen harjoitteluohjelman. Yle Uutiskoulun tarkoituksena on tarjota uutisjournalismin perusopit ja käytännön työharjoittelua tulevaisuuden journalismin tekijöille.

Toiveena on, että hakijoita tulisi erilaisilta koulutus- ja osaamistaustoilta, eri puolilta Suomea.

Kyseessä on aluksi kokeiluna alkava journalistinen harjoitteluohjelma opintojensa loppusuoralla oleville tai vastavalmistuneille, jotka haluavat kokeilla taitojaan journalismin saralla. Koulutusohjelman jatko arvioidaan ensimmäisen kokeilujakson perusteella.

Koulutusohjelma kestää kahdeksan kuukautta ja tarjolla on opiskelupaikka kuudelle harjoittelijalle. Koulutuksen päätteeksi opiskelijat pääsevät työskentelemään kesätoimittajina Ylen uutis- ja urheilutoimituksissa.

– Ala tarvitsee lisää osaavia journalisteja ja haluamme tarjota yhden uuden polun kasvaa tähän ammattiin. Koska kyseessä on harjoitteluohjelma, opiskelijoilta ei myöskään vaadita alan koulutusta toisin kuin esimerkiksi nykyisiltä kesätoimittajiltamme. Me koulutamme tehtävään, toteaa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Tavoitteena monipuolisuus ja moninaisuus

– Toiveissamme on saada hakijoita, joilla on erilaiset taustat, erilaista osaamista ja monipuoliset lähdeverkostot, jotta myös sisältömme rikastuvat ja moninaisuus uutistoimituksessa vahvistuu, Jokinen selventää.

Uutiskoulukokeilulla halutaan myös varautua mahdolliseen työvoimapulaan.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan lisäksi Uutiskoulussa on mukana myös Yle Urheilu.

– Suomi on väestöltään monimuotoinen maa, joten mekin haluamme vahvistaa monipuolisuuttamme entisestään. Näin voimme parhaalla mahdollisella tavalla palvella kaikkia suomalaisia, sanoo Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Haku Yle Uutiskouluun on avautunut ja koulutus alkaa tammikuussa 2023. Hakuun pääsee täältä (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle