Hyppää sisältöön

NBA:n huippuvalmentajalla oli intiimi suhde seuran työntekijän kanssa – työnantaja reagoi ennennäkemättömällä tavalla

Boston Celtics siirsi päävalmentaja Ime Udokan toiminnastaan kaudeksi 2022–23. Sitä ennen The Athletic raportoi, että Udokalla on ollut suhde Celticsin henkilökuntaan kuuluvan naisen kanssa.

Ime Udoka.
Ime Udoka ehti toistaiseksi toimia Celticsin päävalmentajana yhden kauden, joka toi finaalipaikan. Kuva: EPA-EFE / All Over Press
Mika Halonen

NBA-seura Boston Celtics on sulkenut päävalmentaja Ime Udokan toiminnastaan kauden 2022–23 ajaksi.

Vastaava koko kautta koskeva ratkaisu on ennennäkemätön NBA:n historiassa, kirjoittaa ESPN (siirryt toiseen palveluun).

Seuran tiedote (siirryt toiseen palveluun) NBA:n nettisivuilla oli ytimekäs.

– Boston Celtics on siirtänyt päävalmentaja Udokan sivuun kaudeksi 2022–23 seuran pelisääntöjen rikkomisen vuoksi. Päätös hänen tulevaisuudestaan Celticsissa tämän kauden jälkeen tehdään myöhemmin. Päätös astuu voimaan välittömästi.

Udoka pelasi omalla urallaan NBA:ssa 316 runkosarjan ottelua edustaen muun muassa LA Lakersia ja San Antonio Spursia.

Kolmessa NBA-seurassa apuvalmentajana toiminut Udoka nousi Celticsin päävalmentajaksi kesällä 2021.

Hän johdatti viime kaudella Bostonin NBA-finaaleihin saakka, mutta Golden State Warriors vei mestaruuden voitoin 4–2. Udokasta tuli viides NBA:n päävalmentaja viimeiseen 20 vuoteen, joka on valmentanut joukkueen ensimmäisellä kaudellaan finaaleihin.

Ennen kuin tieto Udokan asettamisesta sivuun tuli, The Athletic raportoi (siirryt toiseen palveluun) torstaina, että Udokalla on ollut seuran eettisiä toimintaohjeita rikkova, intiimi suhde Celticsin henkilökuntaan kuuluvan naisen kanssa.

Celtics ei täsmentänyt, millä tavalla Udoka, 45, on rikkonut seuran sääntöjä.

Udoka pahoitteli käytöstään ja kertoi hyväksyvänsä seuran ratkaisun.

– Haluan pyytää anteeksi pelaajiltamme, faneiltamme, koko Celtics-organisaatiolta ja perheeltäni, että petin heidät. Olen pahoillani, että saatoin joukkueen tähän vaikeaan tilanteeseen, ja hyväksyn seuran päätöksen. Kunnioituksesta kaikkia asianosaisia kohtaan en kommentoi enempää.

Boston Globen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Udoka on ollut kihloissa vuodesta 2015 alkaen näyttelijä Nia Longin kanssa ja heillä on 11-vuotias poika.

The Athleticin mukaan seuran omistajat ja puheenjohtaja Brad Stevens pitivät torstaina Udokan kanssa palaverin, joka kesti seitsemän tuntia. Sen jälkeen tuli seuran päätös ja Udokan anteeksipyyntö.

Viime kaudella Udoka laittoi haastavan alun jälkeen Celticsin pelin loistavasti uomiinsa. Boston Globen mukaan hän sai pelaajiensa luottamuksen ja kunnioituksen vaativalla, kurinalaisella tyylillään.

Lähteiden mukaan ilmiselvä valinta Udokan korvaajaksi olisi ollut Will Hardy, mutta tämä lähti kesällä Utah Jazzin päävalmentajaksi.

Nyt pestiin nousi Joe Mazzulla, 34, joka on ollut nouseva nimi valmentajamarkkinoilla viime vuodet. Hän on työskennellyt Celticsin valmennustiimissä vuodesta 2019.

Lue lisää:

Analyysi: Lauri Markkanen olisi kuulunut EM-kisojen tähdistöviisikkoon – Espanjan kultajuhlien takaa löytyy nolo ratkaisu

"Petin joukkueeni, petin maani" – rajusti kohdeltu Luka Doncic murtui, kun Puola pimensi supertähden ja teki jättiyllätyksen

Agenttikin yllättyi Lauri Markkasen kauppaamisesta – paljasti Susijengin tähden ensireaktion

Lauri Markkanen yllätettiin täysin kesken pleikkarisession: luuli ensin, ettei NBA:n kohu-uutinen koske häntä – sitten puhelin soi

Suosittelemme sinulle