Hyppää sisältöön

Tampere 1918 -nettikokonaisuus laajenee, korvaa vähitellen Vapriikin suositun näyttelyn

Sisällissodan Näsilinnan taistelusta on jo digitaalinen esitys, nyt se saa jatkoa.

Tämän päivän Näsilinnasta ei heti osaa kuvitella sen synkimpiä vaiheita. Kuva: Yle/Rolf Granqvist

Tampereen kaupunki laajentaa sisällissodasta kertovaa Tampere 1918 -nettikokonaisuutta.

Historialliset museot hankki viime vuonna Näsilinnan taistelusta kertovan virtuaalisen esityksen. Nyt sen jatkoksi on tulossa pelillinen kokonaisuus, jossa kerätään taistelun jälkeensä jättämää esineistöä.

Uudessa esityksessä Näsilinnan taistelu on juuri loppunut, ja valkoiset ovat vallanneet Tampereen. Hämeen museon tuonaikainen johtaja Gabriel Engberg, eräänlainen museomaailman sankarihahmo, ymmärtää taisteluiden historiallisen merkityksen.

Hän kerää Näsilinnasta ja ympäristöstä sisällissotaan sekä Tampereen taisteluun liittyvää esinemateriaalia. Näin Hämeen museoon syntyy ainutlaatuinen kokoelma.

Virtuaalitoteutuksessa pelaaja asettuu Gabriel Engbergin hahmoon. Hän kulkee Näsilinnassa ja sen ympäristössä etsimässä ja keräämässä esineitä, jotka ovat myös fyysisesti olemassa, Tampereen historiallisten museoiden kokoelmissa. Ne 3D-kuvataan ja upotetaan ohjelmaan. Niitä voi klikata suuremmaksi, pyöritellä, ja kuulla tai lukea niiden tarinat.

Museotoimi suunnittelee, että Tampere 1918 -diginäyttely korvaisi Vapriikin samaa aihetta käsittelevän näyttelyn seuraavien viiden vuoden aikana.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle