Hyppää sisältöön

Karhu Basketin uutta kotiareenaa viimeistellään jo, ensimmäiset pelit lokakuussa – katso miltä sisällä näyttää

Areenasta tulee Korisliigassa viime vuosina menestyjäksi nousseen Karhu Basketin kotiareena. Ukrainan tilanne ehti jo nostaa nyt valmistuvan hallin kustannuksia jonkin verran.

Kauhajoelle valmistuva konsertti- ja palloiluareena on suurinvestointi Suupohjaan
Kauhajoelle valmistuva konsertti- ja palloiluareena on suurinvestointi Suupohjaan

Monitoimiareena valmistuu Kauhajoelle alkuperäisen aikataulun mukaan tämän kuun lopussa.

Areenayhtiön hallituksen jäsen ja Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala sanoo, että areenan lopullinen hinta on noussut noin kahdeksasta miljoonasta eurosta, mikä sen rakennustöidnen alkaessa arvioitiin olevan.

– Tämä on lähes kymmenen miljoonan euron investointi. Se tuo meidän mielestämme elinvoimaa koko Suupohjan alueelle, Ojala uskoo.

Alkuperäisessä aikataulussa on kuitenkin Ojalan mukaan pysytty hyvin. Ensimmäiset koripallo-ottelut areenalla on tarkoitus pelata lokakuussa.

– Ukrainan tilanteeseen ei kukaan osannut varautua ja joiltain osin se on nostanut rakennuskustannuksia. Osuttiin aika vahingossa oikeaan tällä projektilla.

Koripallobuumi vauhdittajana

Areenasta tulee koti Korisliigassa viime vuosina menestystä saavuttaneen Karhu Basketin kotiareena.

Kauhajokelaiseura on vienyt Suomen mestaruuden kolmesti vuosina 2018, 2019 ja 2022.

Koripallo-otteluiden aikana yleisökapasiteetti on 3800, joista istumapaikkoja on Ojalan mukaan vajaat 2500. Ravintoloiden kapasiteetti on reilut 1000 henkeä. Esimerkiksi messujen aikana kapasiteetti nousee lähelle viittä tuhatta.

Liigajoukkueen päävalmentaja Janne Koskimies on päässyt vaikuttamaan esimerkiksi pukuhuoneiden suunnitteluun.

– Tietysti se, että on itse pääsyt valmentajana vaikuttamaan suunnitteluun joukkueen tiloista ja kuntosalin välineistä lähtien, on vähän jopa epätodellinen tilanne suomalaiselle palloiluvalmentajalle.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 24. syyskuuta kello 23 asti.

Lue seuraavaksi:

Suomalaisessa pikkukaupungissa rakennetaan hallia, johon mahtuu lähes puolet kaupungin asukkaista – hullulta kuulostavan projektin taustalla on erityinen kulttuuri

13 000 asukkaan Kauhajoella luotiin ainutlaatuinen menestystarina – kuuluisat fanit ja toistuva menestys siivittivät harvinaiseen projektiin

Kauhajoen monitoimiareenaa aletaan rakentamaan jo tällä viikolla, valmista on syksyllä 2022 – halliyhtiön puheenjohtaja: "Tämä tuo veto- ja pitovoimaa pitäjälle"

Suosittelemme sinulle