Hyppää sisältöön

Infektiopotilaita hoidetaan ensi viikosta lähtien kaikilla terveyasemilla Kouvolassa – hoitoa ei enää keskitetä Ratamokeskukseen

Koronapandemian aikana infektio-oireisten potilaiden hoito keskitettiin omiin hoitopaikkoihinsa. Etelä-Kymenlaaksossa infektiopotilaiden hoito on siirtynyt terveysasemille jo aiemmin.

Infektiopotilaita on hoidettu Kouvolassa viime aikoina vain Ratamokeskuksessa. Jatkossa hoitoon pääsee kaikille terveysasemille. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Infektio-oireisia potilaita hoidetaan maanantaista lähtien Kouvolan kaikilla terveysasemilla.

Aiemmin infektiopotilaita on hoidettu vain Ratamokeskuksen päivystyksessä. Jatkossa potilaita hoidetaan Kouvolan terveysasemalla Ratamokeskuksessa, Katajaharjun terveysasemalla, Keltakankaan terveysasemalla sekä Valkealan terveysasemalla.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan edelleen päivystyksessä Ratamokeskuksessa.

Koronapandemian aikana infektio-oireita potevien hoito keskitettiin omiin hoitopaikkoihinsa Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksossa. Nyt on kyseessä paluu koronaa edeltävään aikaan, jolloin infektiopotilaita hoidettiin kaikilla terveysasemille.

Etelä-Kymenlaaksossa infektiopotilaiden hoito on siirtynyt terveysasemille jo aiemmin.

Vastaanotoilla ja päivystyksessä on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Maskia käyttämättömät asiakkaat ohjataan odottamaan toisiin tiloihin.

Vaikka koronaepidemia on helpottamassa, Kymsote vetoaa edelleen Kymenlaakson työnantajiin sairauslomatodistuskäytännöissä. Kymsote toivoo, että työntekijät voivat omalla ilmoituksellaan potea kotona sekä koronavirustautia että muita hengitystietulehduksia ilman, että he ottaisivat yhteyttä terveydenhuoltoon.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle