Hyppää sisältöön

Jori Isomäki hyppäsi isoihin saappaisiin ja luotsaa nyt nuorentunutta SPV:tä kohti uutta menestystä

Seinäjoen Peliveljien nuori joukkue on valmis uuteen kauteen uuden päävalmentajansa johdolla. Salibandyn pääsarjan Seinäjoen herruudesta päästään kamppailemaan heti kauden alkuun.

Uudenkaarlepyyn lahja Suomen salibandylle, entinen maajoukkuetähti, nykyinen SPV:n päävalmentaja Jori Isomäki. Kuva: Elina Niemistö / Yle
Elina Niemistö

Seinäjoen Peliveljet on voittanut salibandyliigan mestaruuksia ja mitaleita, ja menestynyt miesten salibandyliigassa parin vuosikymmenen ajan Tommy Koposen johdolla. Tänä vuonna seurassa tehtiin hyppy uuteen.

Entinen maajoukkuepuolustaja Jori Isomäki astui Koposen saappaisiin ja otti päävalmentajan tehtävät.

Toki hyppy ei ollut mikään jättiloikka, sillä Isomäki on ollut SPV:n valmennustiimissä jo pari vuotta.

– Ei se harppaus ole niin iso kuin moni ehkä luulee. Ollaan tiiminä tehty töitä Tommyn kanssa jo pari vuotta. Päävalmentaja on se, joka joutuu haastatteluihin eli se on meidät erottanut tähän mennessä, naurahtaa Isomäki.

Toki pelin aikana tiukoissa paikoissa päävalmentaja on se, joka sanoo viimeisen sanan. Siitä Isomäki ei ole ihan varma, malttaako tai muistaako Koponen tosi tilanteessa pysyä hiljaa.

– Hyvä kysymys, kyllä siinä varmasti on Tommyllä vähän tekemistä, kun pelit oikein tiukaksi menee, sanoo Isomäki hiukan pilkettä silmäkulmassa.

Paljon ajokilometrejä

Isomäki asuu Uudessakaarlepyyssä ja ajelee Seinäjoelle harjoituksiin useana iltana viikossa. Toki opettajan työ antaa vähän jouston varaa.

– Aika paljon viisikkoharjoitteita ja taktista puolta tehdään, kun minä olen paikalla. Sitten Tommy vetää erilaisia taitotreenejä ja hoitaa toki muutenkin tehtäviä seurassa, sanoo Isomäki.

Liigakauden alkaessa ajokilometrit lisääntyvät.

– Niin kauan kuin kelit on hyvät menee ihan loistavasti. Siinä on tunti aikaa keskittyä ja miettiä treenejä, ja soittaa vaikka Tommylle tai jollekin pelaajalle, jos on jotain asioita. Mutta silloin, kun vieraspelistä tullaan kahden kolmen aikaan yöllä Seinäjoelle ja on auton ikkunat jäässä, niin silloin se on haastavaa. Mutta ei olla ihan vielä siellä.

Vihdoin kausi käyntiin

Nyt ollaan tosiaan vasta kauden alussa. SPV aloittaa lauantaina paikalliskamppailulla rakasta naapuria Nurmon Jymyä vastaan Seinäjoki Areenassa. Edessä on tuplaviikonloppu, onneksi kotiotteluita kumpikin.

F-liiga on käynnistetty tänä vuonna erikoisesti hyvin eri tahtiin. Muut aloittivat jo viikko sitten ja esimerkiksi Nurmon Jymy on pelannut jo kaksi ottelua.

– En tiedä, mikä siihen on syynä. Nyt meillä on ensimmäiseen yhdeksään päivään viisi peliä, sanoo Isomäki.

Kauden alkua on tietenkin jo odotettu, vaikka SPV on käynyt pelaamassa turnauksen Ruotsin Uumajassa sekä Eerikkilässä Super Cupin finaalin. Sieltä oli tuomisina jälleen kerran Cup-mestaruus. Se antoi hyvää itseluottamusta kauden alkuun.

– Uumajassa saatiin hyviä pelejä ja siellä herättiin taas siihen, että mitä tämä leikki on. Classicia vastaa ei ollut ihan niin hyvä peli, mutta itseluottamustahan se kasvattaa.

Nuorentunut SPV ottaa uutta vauhtia

SPV pelasi useita vuosia hyvin muuttumattomalla ja tutulla kokoonpanolla. Nyt viimeisen parin vuoden aikana joukkue on uudistunut ja nuorentunut. Isomäki kertoo, että viime kaudesta lopetti viisi kokenutta pelaajaa.

Uusista tulijoista maajoukkuetähti Peter Kotilainen edustaa kokemusta. Lisäksi Nokialta tuli Mikko Santanen. Muuten porukkaan on nostettu paljon seuran omia nuoria.

– Siellä on muutama kokenut ja loput ovat tosi nuoria, mutta ei me sen taakse mennä. Kyllä nuorillakin pärjätään, vakuuttaa Isomäki.

Kokeneista nimistä joukkueessa jatkavat edelleen muun muassa Sami Koski, Ville Kuusela ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo.

SPV tavoittelee pitkässä juoksussa paluuta kärkijoukkueiden porukkaan. Viime kausi päättyi kahdeksanteen sijaan ja puolivälieriin. Nyt tähtäimessä ovat mitalipelit.

Seinäjoen herruus

Kauden ensimmäinen peli on seinäjokelaisten näkökulmasta herkullisin mahdollinen, kun SPV ja Nurmon Jymy mittelevät kaupungin herruudesta.

Tänä vuonna on kysymysmerkki, kumpi joukkueista herruuden itselleen ottaa. Isomäki myöntää, että Jymy on tullut lähemmäs. Jymy on myös aloittanut kautensa vahvasti ja voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan. Toinen voitetuista oli hallitseva mestari Tampereen Classic.

Jymy sai myös riveihinsä lisää tuttuja entisiä SPV:läisiä, kun Jari Hankkio vaihtoi keväällä sinipaitoihin. Isomäki sanoo, ettei Hankkio ole erityismerkattu pelikentällä.

Mutta kumpi seinäjokelaisjoukkueista on tänä vuonna isoveli ja kumpi pikkuveli?

– Tottakai luotan ehdottomasti siihen, että me ollaan isoveli, sanoo Isomäki.

Suosittelemme sinulle